Як діє поліція, помітивши нестандартні номерні знаки на авто?

Так уже сталося, що відповідь на поставлене в заголовку питання можна взяти не з юридичних довідників, а прямо з життя, розглянувши випадок, що недавно стався, пише avtoblog.ua

Начальник Управління патрульної поліції Чернігова зупинив поблизу адмінкорпусу своєї служби автомобіль BMW, оскільки номерні знаки, на думку поліцейського, не відповідали встановленим правилам.

o-00003912-n-00008736

Далі – найцікавіше. Водій автомобіля пояснив, що номерні таблички належать «всесвітній екстериторії його величності добродія суверенного народу України», і видані «цілком законно» однойменною організацією. Водій БМВ навіть пред’явив «документи» на свій транспортний засіб, з логотипами та координатами «всесвітньої міжнародної організації».

Інших документів, що вселяє довіру поліцейським, у водія БМВ не знайшлося. Тому був викликаний екіпаж поліції для належного оформлення порушення. Патрульні, в свою чергу, викликали представників Чернігівської митниці, які визначили, що автомобіль-герой події був ввезений ще 5 років тому, без належного митного оформлення, тобто без «розмитнення».

Здавалося б, пора поставити в історії крапку, і підвести підсумки, але … до управління Чернігівської поліції приїхав ще один автомобіль, ВАЗ-2109, з такими ж номерами, виданими «всесвітньою міжнародною» і так далі організацією. З «дев’ятки» вийшов чоловік у формі, схожій на військову, і назвався «представником його величності государя титульного суверенного народу».

Не вникаючи в усі титули водія ВАЗа-09, поліцейські зайнялися більш звичною справою – звірили номер кузова «дев’ятки», який виявився зовсім від іншого транспортного засобу, а також перевірили документи, які, як і в випадку з БМВ, виявилися недійсними.

Підсумок: обидва автомобілі вилучені і доставлені на штрафмайданчик, на представників «організації» з довгою назвою, що експлуатувави машини без встановлених законодавством документів, оформлено ряд протоколів за цілий ряд порушень, з чим вже далі будуть розбиратися слідчі, прокурори і судді.


Не пропустіть