В Україну повертаються техогляди, але під новим “соусом” (Відео)

В урядовому проекті про автомобільний транспорт пропонується ввести так звані придорожні огляди, які дозволять представникам Міністерства інфраструктури проводити, по суті, скасовані раніше технічні огляди транспортних засобів.

Про це в прямому ефірі “Обозревателя” розповів правозахисник Володимир Караваєв.

“Вводиться таке поняття, як “придорожній огляд”. Якщо ви пам’ятаєте, у нас співробітники ДАІ теж могли раніше візуально перевірити на трасах техстан авто. Але тепер це буде ще крутіше … Придорожній контроль може проводитися візуально або за допомогою пересувних лабораторій. Якщо візуально і за допомогою такої лабораторії не вдається виявити, а є підозри, то вам запропонують екскурсію на найближчу станцію техобслуговування, яка сертифікована для того, щоб проводити відповідний техогляд. При цьому, закон не говорить, хто буде платити за такий техогляд”, – сказав Караваєв.

За його словами, українцям намагаються “впарити” двох контролерів на дорогах: Нацполіцію і Мінінфраструктури, що дуже погано, адже це буде плутати водіїв.

“Мінінфраструктури просто хоче отримати частину повноважень розформованої ДАІ, які не відійшли до поліції”, – підсумував правозахисник.


Не пропустіть