7 маловідомих фактів про електромобілі

В опублікованому днями дослідженні компанії Bloomberg йдеться про початок революції електромобілів і її вплив на суспільство. Автори доповіді виділили сім цікавих фактів, мало відомих тим, хто не дуже пильно стежить за розвитком екологічно чистого транспорту, пише news.finance.ua.

1. За даними Bloomberg, ціни на батареї для електромобілів впали на 65% за минулі 5 років.

2. Світові продажі електромобілів зросли на 57% у першій половині 2016, незважаючи на падіння цін на нафту. За цей період було продано 285 тисяч одиниць.

3. Зараз на дорогах усього світу більше 1 мільйона електромобілів.

4. Volkswagen має намір вкласти в електромобілі $11,2 млрд у найближчі 10 років, щоб до 2025 року вони становили 25% продажів компанії.

5. В автомобільній промисловості однієї лише Європи зайняті до 12 мільйонів осіб, і перехід з викопного палива на електрику призведе до суттєвих змін у ланцюжку поставок. Постраждають виробники коробок передач, паливних і вихлопних систем.

6. У Китаї 200 мільйонів електробайків, і їх кількість постійно зростає.

7. У Європі 7% доходів від податків надходить від податків на бензин і дизельне паливо. До того ж, чиста енергія і транспорт вимагають набагато більших попередніх інвестицій, ніж традиційні технології, тож будь-яке серйозне зрушення в цьому напрямку потребує нових довгострокових вкладень капіталу.


Не пропустіть