КрАЗ випустив новий аварійно-рятувальний автомобіль (Фото)

Лідер українського автопрому підприємство «АвтоКрАЗ», яке знаходиться в лівобережній частині міста Кременчука Полтавської області, випустило новий аварійно-рятувальний автомобіль, пише hyser.com.ua.

Ключі від новенького піротехнічного автомобіля КрАЗ-5233ВЕ були вручені аварійно-рятувальному загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Полтавській області на урочистому засіданні з нагоди Дня рятувальника. Передавав спецмашину рятувальникам голова обласної державної адміністрації Полтавської області В. Головко.

Спеціальна піротехнічна машина призначена для оперативного прибуття до місця виявлення вибухонебезпечних предметів, транспортування спеціального майна і спорядження, забезпечення робіт з розмінування і подальшого транспортування вибухонебезпечних предметів загальною масою 2200 кг до місця знищення. Автомобіль виконує свої функції цілодобово, в зонах помірного і холодного клімату незалежно від пори року, при експлуатації на дорогах з різними покриттями і на бездоріжжі.

Базується піротехнічне обладнання на бортовому всюдиході КрАЗ-5233ВЕ (4х4). Спецавтомобіль обладнаний дворядною чотирьохдверною семимісною кабіною, системою обігріву та вентиляції, протипожежним обладнанням, засобами зв’язку та системою навігації, електроустаткуванням, лебідкою і іншим спорядженням, необхідним для виконання всього комплексу аварійно-рятувальних робіт.

171

З вітальною промовою, серед інших присутніх на урочистому заході, звернувся до рятувальників генеральний директор ПАТ «АвтоКрАЗ» Роман Черняк. Він, зокрема, зазначив, що професія рятувальника – одна з найвідповідальніших і небезпечних в світі. Тому «КрАЗ» робить все, щоб оснастити спецпідрозділу ДСНС передовий добре екіпіруванням технікою, щоб їм легше було виконувати весь комплекс робіт, пов’язаних із забезпеченням захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Він побажав спецпідрозділу міцного здоров’я, зазначивши, що заняття спортом, зокрема футболом, якраз цього і будуть сприяти. І на додачу подарував фірмовий м’яч полтавського ФК «Ворскла» з підписами всіх членів клубу. Музею підрозділи в подарунок до свята дісталася картина з КрАЗом.


Не пропустіть