Бронеавтомобіль “Козак-2” прийнятий на озброєння ЗСУ (Відео)

Фактично це перша машина такого класу, прийнята на озброєння армії України за всю історію незалежності держави

Після успішного проходження всіх етапів державних випробувань в армійський лад став новий зразок броньованої автомобільної техніки. Міністр оборони України Степан Полторак 21 березня 2017 року підписав наказ №158 про прийняття на озброєння ЗС України броньованого автомобіля “Козак-2”, – повідомляє “Практика”.

Як зазначається в наказі, “відповідно до Порядку розроблення та випуску нових видів продукції оборонного призначення, враховуючи позитивні результати державних випробувань, і з метою забезпечення Збройних сил України броньованими автомобілями”.

Фактично це перша машина такого класу, прийнята на озброєння армії України за всю історію незалежності держави. І що особливо показово – новий бронеавтомобіль розроблений і серійно виробляється на приватному підприємстві – на київському НВО “Практика”, яке входить в Лігу оборонних підприємств України.

Спеціалізований броньований автомобіль “Козак-2” ПСЗА-5 (Панцеровій Захист Спеціалізованіх автомобілей 5 класу) призначений для перевезення особового складу, зразків озброєння, військових вантажів і майна за всіма типами доріг і місцевості; проведення тактичних операцій, таких як патрулювання, супровід транспортних засобів під час виконання спеціальних завдань; передачі розпоряджень і забезпечення зв’язку; вогневої підтримки особового складу в бою, а також для захисту екіпажу і вантажу, особового складу від вогню стрілецької зброї калібром 7,62 мм, осколків боєприпасів і мін.

Функції забезпечення армії бронеавтомобілем “Козак-2” ПСЗА-5 покладені на Центральне автомобільне управління ЗС України.


Не пропустіть