Україну охопила хвиля викрадень «євроблях»

За останні роки на українських дорогах з’явилася величезна кількість нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією. Як правило, українці є всього лише водіями даних транспортних засобів, а власники «евроблях» проживають в Європі. Фактично, водій авто з іноземною реєстрацією не має ніяких прав на машину, і цим стали користуватися викрадачі.

За словами генерального директора Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олега Назаренка, в Україні діє злочинне угруповання, яке профілюється на викрадення «евроблях». По суті, злочинці нічим не ризикують, адже відсоток розкриття таких викрадень мізерний, і частіше за все «евробляхи» допомагають знайти активісти, а не поліцейські.

Водії, які «придбали» авто з єврономерах, не можуть подати заяву про викрадення транспортного засобу в поліцію, так як не є фактичними власниками. Злочинці про це добре обізнані, тому викрадення «евроблях» стають закономірністю.

Як правило, такі автомобілі крадуть «по-тихому», але іноді зустрічаються випадки, коли угон відбувається під час «покупки» авто. Уявний покупець просить завести машину, щоб послухати, як працює мотор, а потім просто відштовхує водія і їде на машині. Також було зафіксовано випадок, коли за «еровбляху» розрахувалися фальшивими доларами.

Експерти рекомендують не паркувати «евробляхи» в безлюдних місцях, а також намагатися не продавати автомобілі через Інтернет, а використовувати для цих цілей звичайні авторинки.

Джерело news-facts.com

Не пропустіть