Nissan і Dongfeng показали дизайн вражаючого «бюджетника» (Фото)

У 2012 році Nissan і його китайський партнер Dongfeng спеціально для ринку Піднебесної створили «бюджетний» суббренд Venucia

Під цією маркою продавалися трохи перелицьовані моделі Nissan, що дозволило відразу створити повноцінну лінійку моделей, починаючи від Venucia R30 (Nissan Micra) і Venucia D50 (Nissan Tiida) і закінчуючи електромобілем Nissan Leaf, який під маркою Venucia отримав індекс E30. У 2016 році з’явилися і перші кросовери – Venucia T70 і T90, побудовані на базі Nissan Qashqai. Причому Venucia T90 отримав модний купеподібний кузов, якого не мав донорський «Кашкай».

Всього за декілька років марка Venucia стала повноцінним брендом, і стало ясно, що марці треба обзаводитися своїм фірмовим стилем, а не маскувати риси моделей Нісана. Представлений в Пекіні концептуальний кросовер Venucia The X якраз і натякає, як незабаром будуть виглядати моделі Venucia. Судячи з усього, фірмовими «фішками» стануть велика радіаторна решітка і вузька оптика.

У профіль машина нагадує позашляховики Range Rover. І це, треба визнати, не найгірший зразок для наслідування. Про технічну начинку Venucia The X ніякої інформації немає: схоже, це всього лише демонстратор перспективного дизайну, а не майбутній серійний автомобіль. Хоча, якщо вирішать китайці налагодити серійне виробництво такого «бюджетника», перспективи він точно мав би непогані.


Не пропустіть