МАЗ почав серійне виробництво вантажівок класу «Євро-6»

Мінський автозавод одним з перших в СНД приступив до серійного виробництва вантажівок екологічного класу Євро-6. Як повідомили в прес-службі компанії, перша машина з сучасним двигуном і оновленим інтер’єром була передана покупцеві.

Перший час нові сідельні тягачі будуть випускатися обмеженими партіями. Згодом на заводі освоять повноцінний серійний випуск вантажівок класу «Євро-6». Можливості конвеєра це дозволяють, однак багато чого буде залежати від рівня попиту в країні і за кордоном. Портфель замовлень на найближчі місяці вже сформований.

Прототип вантажівки МАЗ-5440M9 вперше представили 8 серпня 2014 року на 70-річчя заводу. Після цього машина проходила випробування на полігонах Чехії, Німеччини, Угорщини, Росії та Білорусі.

Сідельний тягач з колісною формулою 4×2 може везти автопоїзд загальною масою до 44 тонн. Сам автомобіль в спорядженому стані важить 8,25 тонни. МАЗ-5440M9 оснащений 475-сильним двигуном Mercedes-Benz екологічного класу «Євро-6», який працює в парі з роботизованою коробкою передач того ж виробника. Два паливних бака з алюмінію вміщають сумарно 1100 літрів палива.

Вантажівка отримала повністю оновлений інтер’єр. У порівнянні з прототипом, кабіна відрізняється підвищеною шумоізоляцією і оснащена новою панеллю приладів, полками і двома багажними відсіками по 200 літрів кожен. Усередині встановили холодильник і два збільшених спальних місця. У базовий комплект входять мультиплексна система управління з електронним щитком приладів і вбудованим бортовим комп’ютером, клімат-контроль, круїз-контроль і мультимедійна система.

Автомобіль також володіє електронною гальмівною системою, системою курсової стійкості, центральним замком з пультом дистанційного керування та електросклопідйомниками. Після завершення ходових випробувань автомобілі будуть серійно комплектувати GPS-навігатором, системами контролю смуги руху і екстреного гальмування при виявленні перешкод.

Джерело autoconsulting.com.ua

Не пропустіть