BMW M3 і M4 зможуть конкурувати з Mercedes і Audi на рівних

Стали відомі подробиці про двигун для моделей M-сімейства BMW. Анонімні джерела видання autocar.co.uk стверджують, що на цей раз еволюційний шлях розвитку більше схожий на революцію.

Новий двигун з внутрішньокорпоративним індексом S58 є модернізованим варіантом B58, яким обладнана, наприклад, модель 440i. Як заявило джерело в M-підрозділі британському виданню, мотор докорінно відрізнятиметься від того, що ми звикли бачити на високопродуктивних моделях BMW, додавши, що планка пікових оборотів буде грунтовно підвищена, а це значить, що можна говорити про серйозне збільшення питомої потужності двигуна.

Якщо говорити в цифрах, то потужність BMW M4 буде збільшена приблизно на 11% і складе близько 480 к.с. M4 Coupe Competition стане потужнішим на 13% і зможе похвалитися 509 “конячками” під капотом. Піковий крутний момент нового двигуна буде на 50 нм більший, ніж у нинішнього агрегату і складе приблизно 600 нм, які будуть доступні в діапазоні від 2 600 до 5 600 оборотів в хвилину. Для порівняння: Mercedes-Benz C 63S Coupe обладнаний 510-сильним бітурбованим V8 об’ємом 4.0 літра з крутним моментом 700 нм.

Що стосується коробки передач, то є ймовірність того, що німці обладнають новинку восьмиступінчастою АКП з гідротрансформатором, яка прийде на зміну преселективному “роботу”, і системою повного приводу xDrive, аналогічно тій, що встановлюється на останній BMW M5 – з режимом M-Dynamic, в якому потужність перерозподіляється на користь задніх коліс, дозволяючи досхочу насолодитися дрифтом.

Питання – чи збережеться “механіка”? Можна припустити, що так, але в найдоступніших і менш продуктивних M-версіях з заднім приводом.

Нова генерація BMW M3 і M4 з’явиться в 2020 році.

Джерело rg.ru

Не пропустіть