“Укравтодор” відповів на звинувачення в корупційній тендерні схемі

У Державному агентстві автомобільних доріг України заявили, що проводять тендери на Prozorro у рамках чинного законодавства, а їхні умови відповідають законам конкуренції ринку.

Про це йдеться на сторінці «Укравтодору» в Facebook у відповідь на заяву першого заступника міністра економіки Максима Нефьодова, повідомляє Економічна правда.

Він раніше заявив, що «Укравтодор» ввів у тендерну документацію вимогу, яка унеможливлює чесну конкуренцію, на об’єкті із будівництва обходу м. Дунаївці у Хмельницькій області.

«Сьогодні вчергове заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України зманіпулював темою прозорості закупівель», – заявили в агентстві.

«Лист-відгук при проведенні тендеру вимагається від балансоутримувача, адже тільки балансоутримувач може дати об’єктивну оцінку щодо стану об’єкту після проведення ремонту в межах гарантійних термінів. Балансоутримувачами доріг, згідно Закону «Про автомобільні дороги», є органи місцевого самоврядування, ОДА, служби автомобільних доріг в областях», – пояснили в «Укравтодорі».

В агентстві повідомили, що Антимонопольний комітет визнав тижневий термін надання листа-відгуку до кінцевого терміну подання тендерної пропозиції таким, що не порушує законодавство у сфері публічних закупівель.

«Так чи інакше громадяни країни чекають реальних конструктивних рішень, а не пустих обговорень у мережах», – наголосили в «Укравтодорі».

Нагадаємо: Раніше Нефьодов повідомив про «знамениту дорогу Тернопільщини, яку розбили на 177 шматків по 40 метрів, аби уникнути тендеру».

Міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначив, що буде чекати реакції Національного антикорупційного бюро.


Не пропустіть