Опубліковано рейтинг найнадійніших китайських автомобілів

KIA, MINI і Hyundai – найнадійніші машини, що випускаються на китайських заводах. До такого висновку прийшли експерти агентства J.D. Power, які опитали 33 468 автовласників з Китаю.

Рейтинг надійності брендів був складений на підставі середньої кількості механічних поломок на 100 проданих автомобілів.

Серед «китайців» кращим виявився Trumpchi, і то він зайняв лише сьоме місце. Однак в середньому якість автопродукції китайських брендів останнім часом зросла: якщо раніше відрив іномарок від місцевих виробників становив 14 пунктів (один пункт – одна несправність на 100 транспортних засобів), то тепер – лише дев’ять. В цілому якість нових автомобілів, що випускаються в Китаї, за рік покращилась на 10%, а надійність покращилася у 52 з 67-ти потрапили в рейтинг брендів.

Цікаво, що серед компактних мінівенів найбільше безпроблемних моделей саме у китайських автовиробників – там лідирує Baojun 730. Аналогічна ситуація в сегментах компактних хетчбеків (Changan Eado XT), середньорозмірних седанів (Geely GC9), а також субкомпактних і середньорозмірних кросоверів (Chery Tiggo 3x і WEY VV6 відповідно).


Не пропустіть