Найнадійніші китайські автомобілі 2019

Міжнародна агенція J. D. Power в черговий раз відмоніторила якість автомобілів по всьому світу. Результати незалежного дослідження 2019 року показали явні зміщення пріоритетів у автомобілістів. Вражаюче, що в цьому році на гребені хвилі з’явилися китайські автомобілі, в тому числі і одні з найпопулярніших в Україні.

Найпопулярніші китайські автомобілі в Україні виявились виробництва брендів Chery, Geely, JAC, Great Wall.

Дослідження J. D. Power та китайський автопром

Ніколи ще розрив між європейськими моделями і автомобілями з Китаю не був настільки невтішним для Європи і настільки переконливим для КНР.

Опитування проводилося серед майже сорока тисяч власників машин різних марок в Китаї. Умова була проста — автомобіль повинен був бути куплений в КНР в період з травня 2018 року.

Всього було опитано власників 266 моделей 68 самих різних марок. Під опитування потрапили як власники європейської техніки, так і місцевої, китайської збірки. У маркетології є таке поняття, рівень задоволеності споживача.

Так ось у цілому цей показник у власників китайської техніки виріс більш ніж на 10%, а показник надійності машин виріс у 52 брендів з усіх, що потрапили в список.

За основу бралися показники механічної надійності техніки, але не втрачалися також моменти, пов’язані з якістю матеріалів, якістю збірки, ергономікою і рядом інших показників, у тому числі і економічністю, від якої багато в чому залежить задоволеність публіки тим чи іншим автомобілем.

Лідером рейтингу став бренд GAC Trumpchi, який, на жаль, не представлений на ринку України.

Він випередив таких динозаврів, як Форд і Тойота китайської збірки. Початок вже непоганий.

Практично плече в плече з цим брендом йдуть автомобілі марок Bogward і Chery, які добре відомі у нас. Більш того, кросовер Chery Tiggo 3 став лідером в своєму класі по надійності і витривалості.

Сімейство Тігго не збирається на цьому залишати список найнадійніших автомобілів, оскільки компактний кросовер Chery Tiggo 2 завоював номінацію модель-переможець. Інші кросовери сімейства також займають гідні місця в списку.

Так, Chery Tiggo 4 і Tiggo 8 опинилися на четвертій сходинці списку, поступившись місце Toyota CH-R і декільком моделям Фольксваген, виготовленим спеціально для місцевого ринку КНР.

Ми ж можемо зробити кілька дуже важливих висновків. По-перше, якість китайських автомобілів наполегливо зростає.

По-друге, позиції моделей марок Geely, Chery, FAW на світовій арені різко зросли. Якщо ще рік тому китайські бренди відставали від Європи на 14-17 пунктів, в залежності від класу, то сьогодні вони йдуть нарівні, іноді відстаючи в рейтингах надійності на кілька пунктів.

У лідери вибиваються не тільки гіперпопулярні кросовери, але і седани класів С і D.

Серед фаворитів опитування власники називали Geely GC9, компактний хетчбек Changan Eado XT, а в класі мінівенів впевнено лідирує китайський Baojun 730, поки не представлений на ринку України.

Цікаво, що роком раніше, в 2018 році, незалежний сайт CarPrice проводив схожі дослідження. Результати були несподіваними на той момент.

Фахівці перевіряли китайські автомобілі з пробігом від двох років у трьох цінових категоріях і за більш ніж 600 параметрами, включаючи оцінку стану кузова, двигуна, трансмісії, ергономіки.

Найнадійнішими тоді були названі марки Haval, FAW, DongFeng, Chery І Lifan. Ці марки добре відомі українському споживачеві, що не дивно — широкі модельні гами, зростаюча якість збірки, чудове оснащення. Та й ціни на китайські автомобілі поки не піднімають.


Не пропустіть