Вибираємо авто до $2000: огляд Чері Амулет

Ринок бюджетних автомобілів з пробігом в Україні почуває себе дуже впевнено. Враховуючи дивний курс долара, ціни на вторинному ринку падати не думають, а той, хто запланував купівлю автомобіля, намагається це зробити якнайшвидше. З відомих причин.

Тож на цьому тлі аж ніяк не дивно виглядає Чері Амулет з середньою ціною біля двох тисяч доларів США.

Вживаний Chery Amulet. Чи варто купляти

Вся правда про Чері Амулет з двигуном 1,6 полягає в тому, що дві тисячі доларів, навіть трохи більше — це притомна ціна за цю машину.

Звичайно, чим вона свіжіша, тим краще. Але у будь-якому випадку лифтбек має цілу низку переваг. Окрім ціни, звісно.

Двигун, який встановлювався під капотом Амулету — це фордовський агрегат. Не дуже сучасний, але дуже надійний.

Так, мотор 1,6 CVH, що встановлювався на Ескорт, восьмиклапанний, але переварить будь-яке паливо.

З мастилом краще не жартувати, бо можна попасти на ремонт головки блоку через те, що гідрокомпенсатори дуже чутливі до рівня та якості мастила.

До того ж двигун неймовірно простий в обслуговуванні та ремонті. Будь-яка людина, яка вміє тримати в руках викрутку та накидний ключ, розбере та збере не тільки двигун, а й коробку передач.

До речі, КПП перекочувала в Chery Amulet саме разом з кузовом Сеат Толедо та фольксвагенівською платформою Гольфа другого покоління.

Слід зазначити невисоку вартість запчастин на цей автомобіль. Причому в Україні в наявності є буквально все для експлуатації та ремонту.

Наприклад, хоч сьогодні можна купити будь-який датчик за 100-120 гривень, гофру глушника за 150, а ремонтний комплект поршневих кілець за 300 гривень.

Чи варто лякатись походження Амулету

Звісно, китайські автомобілі, в тому числі й Chery Amulet, свого часу не отримали звання найнадійніших.

Але все змінилося. Якщо на вживану машину з міцним провареним кузовом ставити якісні запчастини, в експлуатації Чері Амулет не буде відрізнятись від іншої іномарки такого ж віку.

Інша річ у тому, що дизайн кузову ліфтбека хоч і був розроблений в Італії самим маестро Джуджаро, але це було, на хвилиночку, в кінці 80-х років минулого століття. Тобто, рівень престижу у Толедо-Амулета, м’яко кажучи, не надто високий.

Зате салон було перероблено. Він покращувався з кожним новим поколінням, з’являлось нове обладнання, китайський запах фенолу зник відразу після продажу першої партії Амулетів.

Причому салон доволі просторий, так само й багажне відділення, куди можна помістити 400 з гаком літрів.

А якщо скласти спинки заднього сидіння, поміститься майже 840 літрів вантажу.

Можливо, Chery Amulet ніколи не стане машиною мрії, але все-таки це надійний, непоганий, недорогий та простий в обслуговуванні автомобіль, який цілком влаштує невибагливого водія.

Скільки має коштувати Chery Amulet з пробігом

А це залежить від стану та року випуску автомобіля. Річ у тому, що перші китайські ластівки від Чері зазнавали нищівної критики від водіїв.

Чері Амулет був перший автомобіль бренду, що з’явився в Україні офіційно 2006 року.

Перше, на що звертав увагу потенційний покупець — небачений рівень оснащення.

За ті ж самі гроші (а це приблизно $10500) з салону можна було купити абсолютно голу Лада Гранта або Каліна, тільки з домкратом та запаскою, при тому, що якість збірки ВАЗів була не на висоті.

Чері Амулет вже в базовій комплектації пропонували з гідропідсилювачем керма, кондиціонером, склопідіймачами по колу, якою-не якою аудіопідготовкою та центральним замком. ВАЗам таке й не снилося.

Проте, з часом виявлялись перші недоліки нового китайського бестселера. Передусім це жахлива якість металу кузова.

Згодом Чері проблему вирішила, але багатьом довелося добряче витратитись на кузовні роботи та лакофарбове покриття.

Але це минуло, автомобіль продемонстрував свої сильні сторони та навіть сьогодні ціни на поношений Chery Amulet деколи дивують.

Наприклад, за екземпляри випуску 2007-2008 років з пробігом до сотні тисяч власники намагаються отримати мінімум 3,5 тисячі доларів.

Chery Amulet з пробігом під 200 тисяч км оцінюють мінімум у 2-2,2 тисячі доларів. Найдорожчі Амулети — останньої генерації випуску 2012-2013 років.

В них невеликі пробіги, стан різний, але ціна на них складає від 4 до 5,5 тисяч зелених.

З ними конкурують Daewoo Lanos та Nexia з цінами від 2,5 тисяч доларів та Шевроле Авео у кузові Т250.

Причому ціна на Авео майже вдвічі вища, ніж на Амулет, не кажучи вже про більш новий Авео Т300.

На них ціни починаються з 5-5,5 тисяч. ВАЗовські ж автомобілі, за виключенням Ниви, істотно впали в ціні.


Не пропустіть