Чому повільні водії небезпечніші за «гонщиків»

Як повідомили в міністерстві транспорту Великобританії, водії, що рухаються зі швидкістю нижче встановленого обмеження, дедалі частіше стають винуватцями дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками або постраждалими, передає Автоцентр.

З кожним роком постраждалих з вини повільних водіїв стає більше. Минулого року в спровокованих ними аваріях загинули дві людини, 26 дістали серйозних і 132 легких травм.

«Мене нітрохи не дивує ця тривожна статистика. Занадто повільне водіння в основному егоїстичне і не зовсім розумне, і це є причиною катастрофи. Я довгий час виступав за те, що надто повільне водіння викликає розчарування в інших людей і може змусити їх зробити маневр обгону, що є найнебезпечнішим, що можна зробити на дорозі», – сказав Г’ю Бладон, один із засновників Альянсу британських водіїв.

Крім того, повільні і невпевнені в собі водії часто стають причиною заторів на дорогах і викликають роздратування і лють у інших учасників дорожнього руху. Їх навіть не лякають штрафи і штрафні бали. У Великій Британії водії, що рухаються значно нижче встановленого обмеження швидкості, можуть бути оштрафовані на 100 фунтів стерлінгів (131 долар США) і три штрафних бали. У деяких країнах поруч зі звичайними знаками обмеження швидкості встановлюють знаки з мінімально допустимою швидкістю руху.


Не пропустіть