Названі 5 кращих альтернатив бензину, крім електрики

Нафта – далеко не єдине джерело палива для автомобілів. Існує безліч альтернатив, використання яких в наступні роки може стати набагато більш поширеним, повідомляє Auto.bigmir.net.

Метан

Стиснений природний газ завдає менше шкоди навколишньому середовищу. З мінусів – займає більше місця, ніж бензобак. Також існує ризик вибуху – вище ніж в бензину.

Синтетичний бензин

Досить стара розробка, яку використовували ще під час Другої світової війни. Вже розроблена технологія синтезу рідкого палива з вуглекислого газу. Мінуси – дорогий і трудомісткий процес синтезу. У сучасних умовах такий бензин не зможе виграти конкуренцію у звичайного пального.

Етиловий спирт

Його вже додають в бензин в Сполучених Штатах і Австралії, а в Бразилії деякі автомобілі часто і зовсім заправляють чистим етанолом. Оскільки видобувається етанол з поновлюваних джерел, таких як зернові культури, скоро його можуть почати використовувати набагато частіше. Шкода природі при його використанні теж значно нижча.

Біометан

Добувається шляхом ферментації біомаси: харчових відходів, осаду стічних вод, сміття і відходів, що утворюються на чайних і кавових плантаціях. Мінус цій технології – невеликі обсяги виробництва.

Водень

Заміною бензину може стати водень.. Головний недолік – сильна займистість. Проте, машин на водні стає все більше і можна сподіватися, що розробники придумають, як його «приборкати».


Не пропустіть