Топ-10 найбільш очікуваних автомобілів в Україні у 2020 році

Головні автомобільні дебюти українського автомобільного ринку 2020 році

Минулий рік був багатий на світові дебюти автомобільних новинок. А це означає, що 2020 рік стане роком, коли дебютанти нарешті доберуться до автосалонів, в тому числі і в Україні.

Новий рік порадує любителів позашляховиків. За останні кілька років вони вже отримали нове покоління Jeep Wrangler і Suzuki Jimny. А в 2020-м до лав повернеться легендарний всюдихід з Великобританії.

З’явиться в Україні і перший спортивний електромобіль, за який просять 2.5 млн гривень. І це ціна за базову модель.

Які ж моделі дебютує на українському ринку в цьому році? Щоб відповісти на це питання, MMR підготував ТОП-10 автомобільних прем’єр країни. Ми зібрали найцікавіші новинки, які з’являться у вітчизняних автосалонах протягом 2020-го.

Land Rover Defender

Для шанувальників бездоріжжя головною подією 2020 року стане поява в автосалонах нового покоління Land Rover Defender. Автомобіль не просто змінив генерацію. Він позбувся рамної конструкції і нерозрізних мостів і отримав величезну кількість нового обладнання.

Наприклад, новий «Деф» отримав режим «брід». Після його активації, в машині автоматично включиться рециркуляція повітря в салоні, реакція на акселератор пом’якшується, кузов підніметься в верхнє положення, а на екрані мультимедіа з’явиться дані з глибиною броду.

Максимальна глибина, яку Defender може безбоязно долати, – 900 міліметрів.

Саме інноваційністю новий «Дефендер» відрізняється від своїх побратимів – Jeep Wrangler, Mercedes G-Class, Suzuki Jimny – класичних позашляховиків, які, змінивши покоління, фактично залишилися все тими ж рамниками.

В Україні за новий Land Rover Defender проситимуть, як мінімум, 1.43 млн гривень.

Porsche Taycan

Прийом замовлень на Porsche Taycan в Україні стартував ще в 2019-му. Однак реальні поставки клієнтам почнуться тільки в цьому році. За перший електромобіль «Порше» в базовому виконанні українські дилери просять більш ніж 2.5 млн гривень.

Топова версія «Тайкана» оснащується батареєю ємністю 96 кВт*год, що можна порівняти з Tesla Model S. Акумулятор можна зарядити за п’ять годин. А на швидку зарядку до 80% піде всього 15 хвилин.

А ось за запасом ходу «німець» програє Model S, причому, як у версії Long Range, так і Performance. За циклом WLTP, «далекобійна» Tesla проїжджає на одному заряді 610 кілометрів. «Еска» у виконанні Performance – 590 км. Максимальна дистанція «Тайкан» – 430 кілометрів.

Mazda CX-30

Новий кросовер Mazda – CX-30 – вже встиг прославитися завдяки тому, що в 2019-м став найбезпечнішим автомобілем за всю історію краш-тестів Euro NCAP в категорії «безпека дорослих пасажирів і водія».

Mazda CX-30 – субкомпактний кросовер, який в модельному ряду марки знаходиться між CX-5 і CX-3. З точки зору габаритів, головні конкуренти CX-30 – Toyota C-HR і Honda HR-V. Також в цей ряд можна поставити трохи менший за розмірами Volkswagen T-Roc.

В Україні ціни на Mazda CX-30 ще не оголошені.

Volkswagen Golf

У 2020 році в автосалонах України з’явиться абсолютно нове – вже восьме – покоління Volkswagen Golf. Це, мабуть, найбільш знакова новинка року в своєму сегменті. Адже саме ця модель, по суті, стала родоначальником класу. І саме «Гольф» залишається бестселером в Європі.

Новий Volkswagen Golf виглядає більш агресивно, ніж попередник. Проте, вигляд автомобіля залишився більш ніж впізнаваним.

Зміни ж в інтер’єрі стали революційними. Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще пара – на центральному тунелі. В іншому управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

Також з’явилася значних розмірів вигнута панель, яка утворює «цифрове робоче місце», як його називають в компанії. В єдиному корпусі об’єднані 10,25-дюймовий екран з віртуальними шкалами приладів і дисплей мультимедійної системи, діагональ якого, в залежності від комплектації, становить від 8,25 до 10,25 дюйма. Крім того, передбачений проекційний дисплей.

В Україні ціни на новий Volkswagen Golf ще не оголошені.

Skoda Octavia

Ще один важливий вітчизняний дебют 2020 року – нова Skoda Octavia. Модель, яку традиційно представили відразу в декількох кузовах, стала більшою, отримала революційний салон і вперше обзавелася заряджається гібридною версією.

Зовні Octavia стала ближче до флагману марки – Skoda Superb: схожість виявляється в дизайні бамперів, оформленні задніх ліхтарів і загальних пропорціях.

Салон нової «Октавії» технологічно схожий з вже згаданим «Гольфом». Чехи запозичили у німецьких колег:

  • 10,25-дюймові екрани приладової панелі і мультимедіа;
  • проекційний дисплей;
  • сенсорне управління панорамним дахом;
  • селектор роботизованої трансмісії.

Новим інформаційно-розважальним комплексом можна керувати за допомогою голосових повідомлень і виходити з нього в інтернет.

Peugeot 208

Добереться до України в 2020 році і новий Peugeot 208. Хетчбек нового покоління цікавий тим, що тепер автомобіль буде доступний також в повністю електричному виконанні. Зовні електромобіль практично нічим не відрізняється від свого бензинового побратима.

«Зелена» версія 208-го оснащується електромотором потужністю 139 кінських сил. Агрегат харчується від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Це дозволяє електромобілю проїжджати 340 кілометрів на одному заряді (по циклу WLTP).

Поки невідомо, скільки буде коштувати новий Peugeot 208, і чи доїде до України його електрична версія.

Opel Corsa

Довгі роки Opel в Україні перебував в анабіозі. Концерн General Motors – колишній власник німецької марки – навіть не намагався займатися просуванням бренду. Однак ситуація змінилася після того, як «Опель» перейшов до французької групи PSA. Французи відразу ж вклалися в маркетинг. А також поділилися з німцями своїми напрацюваннями.

Один із прикладів результату подібного співробітництва – нова Corsa, яка «переїхала» на одну платформу з Peugeot 208. Більш того, «Корса» також отримала повністю електричну версію. Німецький електромобіль має ту ж начинку, що і французький. Тому і технічні характеристики у них ідентичні.

Mercedes GLA

Mercedes GLA – одна з найбільш «гарячих» новинок в нашій добірці. Новий GLA дебютував в кінці 2019 року.

GLA 2020 модельного року змінився в розмірах і запропонував більше простору в салоні. Стандартним для новинки став повний привід з муфтою підключення задньої осі і оффроуд-пакет.

Візуально впізнати новий GLA можна по зміненим пропорціям кузова і дизайну в дусі останніх моделей німецької марки. Для кросовера доступні програми релаксації і сидіння з функцією, яка змінює нахил подушки і спинки для більш зручної посадки.

Renault Arkana

У 2020 році на вітчизняному ринку повинен дебютувати абсолютно новий для України кросовер Renault – Arkana. Більш того, раніше ЗМІ повідомляли, що збірка буде локалізована на Запорізькому автозаводі. Щоправда, ця інформація поки не отримала підтвердження.

Renault Arkana побудована на одній платформі з Duster. Однак, на відміну від свого румунського побратима, «Аркана» має більш «молодіжний» дизайн.

У базовій версії кросовер оснащується 1.6-літровим бензиновим мотором і 5-ступінчастою «механікою». У набір оснащення входять світлодіодні фари і LED-ліхтарі, система стабілізації, чотири подушки безпеки, кондиціонер, передні і задні електросклопідйомники, дзеркала заднього виду з електроприводом і обігрівом.

Peugeot 2008

У 2020 році в Україні стартує продаж ще одного «француза» – кроссовера Peugeot 2008 нового покоління.

Кросовер запропонують з 1,2-літровим турбомотором в трьох варіантах потужності: 100, 130 або 155 кінських сил. У лінійку дизелів увійде турбомотор об’ємом 1,5 літра з віддачею 100 або 130 «коней».

Трансмісія – 6-ступінчаста «механіка» або 8-діапазонний «автомат». Привід – тільки передній.


Не пропустіть