Названі 5 небезпечних помилок при водінні взимку

Хоч зараз на дворі скоріше весна, ніж зима, але водіям слід бути готовими до різкого похолодання і снігу.

Кожен водій знає, що управління машиною в холодну пору року вимагає певних навичок. Тому портал MMR назвав 5 головних помилок, які можуть призвести до серйозних наслідків.

Першою помилкою є використання всесезонної гуми. Варто знати, що в мороз такі покришки втрачають свою властивості. При ожеледиці ж користі від них жодної.

Чимало автовласників не правильно розуміють призначення ABS. Більшість вважають, що ця функція здатна зменшити гальмівний шлях. Насправді ж все виглядає з точністю навпаки. ABS рятує, коли під колесами різний тип покриття. Тоді машину не розверне при гальмуванні.

Якщо машина з повним приводом, то багато водіїв упевнені, що 4х4 стане панацеєю при їзді на льоду. Однак на швидкостях понад 60 км/год гальмування не залежить від типу приводу.

Сучасні електронні компоненти безпеки в автомобілі постійно вдосконалюються, однак і вони поки не здатні впоратися із законами фізики. У випадку з різкими поворотами, маневрами на льоду – електроніка не врятує. Наслідком стає некерований занос.

Нарешті, коли на трасі доводиться їхати по колії, не слід збільшувати швидкісь. Також потрібно уникати перелаштувань і обгонів. Інакше різко підвищується ризик знесення машини на узбіччя, або ж зустрічну смугу.


Не пропустіть