Названі способи, як заспокоїти автомобілістів, які не дотримуються дистанції

Фахівці розповіли про те, як заспокоїти водіїв, які не дотримуються дистанції на дорозі.

Найчастіше водії починають «грати в шашечки» постійно перебудовуючись і моргаючи дальнім світлом фар тим, хто, на їхню думку, рухається надто повільно.

Для боротьби з такими водіями можна використовувати деякі хитрощі, які змусять їх дотримуватися безпечної дистанції.

Можна наприклад злегка притиснути педаль гальма, проте необхідно проконтролювати, щоб стоп-сигнал загорівся, а колодки не встигли схопитися. Подібна ситуація змусить водія, який їде позаду вас збільшити дистанцію, оскільки він вирішить, що ви маєте намір зупинитися, або пригальмовуєте перед поворотом. У цей момент ви можете дещо відірватися від переслідувача на безпечну дистанцію.

Якщо ж цей спосіб не допоміг, то продовжуйте рухатися з дозволеною швидкістю до ділянки, на якій дозволено обгін. Переконавшись у відсутності автомобілів, що їдуть назустріч можна дати сигнал правим «поворотником». Якщо ж і це не допомогло, то прийміть вправо, включіть «аварійку» і збавте швидкість, це теж є способом позбавлення від переслідувача.

У найбільш складних ситуаціях можна злегка пригальмувати, змусивши водія, що їде позаду зробити аналогічний маневр, що дозволить збільшити дистанцію. Однак варто пам’ятати про те, що все необхідно робити дуже акуратно і без різких маневрів.


Не пропустіть