Топ-10 найпопулярніших автомобілів в світі у 2019 році

Які автомобілі найчастіше купували в світі в 2019 році

Незважаючи на глобальну моду на кросовери, автомобілям цього класу поки що не вдалося завоювати планету. За підсумками 2019 року в топ-10 найбільш продаваних авто в світі потрапило тільки три кросовера. І найпопулярнішому з них довелося задовольнятися лише третім місцем.

В цілому першу «десятку» розділили між собою японські та американські виробники. З європейських в рейтинг потрапили тільки німці. А ось корейцям місця не знайшлося. Не можуть поки на рівних зі світовими лідерами змагатися і китайці.

Щоб дізнатися, як виглядає топ-10 світових бестселерів, дивіться добірку MMR нижче. Рейтинг був складений на основі продажів нових авто в 2019 році. Моделі вказані в зворотному порядку – від менш до більш популярним.

  1. Chevrolet Silverado

Chevrolet Silverado – один з найулюбленіших пікапів американців. У США його купують частіше, ніж легкові автомобілі. Наприклад, за підсумками 2019 року Silverado увійшов в «трійку» найбільш продаваних моделей в Штатах. Популярнішими за цю модель виявилися тільки два інших пікапа – Ford F-Series і RAM Pickup.

Нове покоління Silverado було представлено в 2018 році. Модель отримала полегшену конструкцію кузова, найбільшу в класі вантажну платформу, а також новий 3-літровий дизель.

  1. Volkswagen Golf

У минулому році Volkswagen Golf істотно здав позиції на світовому ринку, перемістившись з шостого на дев’яте місце. Вочевидь, падіння попиту можна пояснити зміною поколінь. В кінці 2019-го німці представили нове покоління «Гольфа», яке надійде в продаж в 2020-м. Тому інтерес до старої версії моделі почав падати.

Новий Volkswagen Golf виглядає більш агресивно, ніж попередник. Проте, вигляд автомобіля залишився більш ніж впізнаваним.

Зміни ж в інтер’єрі стали революційними. Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще пара – на центральному тунелі. В іншому управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

  1. Toyota Camry

Toyota Camry навпаки трохи поліпшила свої позиції в минулому році, перебравшись з дев’ятого на восьме місце. Кілька років тому модель змінила покоління. Автомобіль отримав нову сучасну платформу і істотно оновлений інтер’єр. Як результат, світовий попит на «Камрі» почав зростати.

До того ж в кінці 2018-го відновилися продажі моделі в Європі, де «Камрі» не була представлена ​​до цього цілих 14 років.

Не останню роль у зростанні продажів, напевно, зіграло і поява гібридної версії автомобіля. Toyota Camry пропонують з силовою установкою, до складу якої входить 2,5-літровий бензиновий двигун і електромотор. Загальна потужність агрегатів – 218 кінських сил. При цьому заявлена ​​витрата палива в змішаному циклі – всього 4,5 літра на 100 кілометрів.

  1. RAM Pickup

В Україні марка RAM багатьом невідома. А ось американці її дуже люблять. За обсягами продажів в 2019-м пікап посів друге місце в списку найбільш продаваних автомобілів в США. Завдяки чому вантажівці вдалося піднятися на сьоме місце в світовому рейтингу.

Під ім’ям RAM продають цілу лінійку пікапів. Однак у статистиці продажів вони враховуються як одна модель. Що, звичайно, теж позначається на позиціях авто в загальному заліку.

Молодший представник сімейства – RAM 1500 – змінив покоління в 2018 році. Новинка отримала гібридні силові установки, пневматичну підвіску, доповнені амортизатори і новий офф-роуд пакет.

  1. Volkswagen Tiguan

Tiguan – бестселер Volkswagen. Хоча його популярність на світовому ринку падає – за минулий рік продажі кросовера впали на 7,6%, в результаті чого автомобіль випав з першої п’ятірки бестселерів.

Очевидно, дається взнаки вік моделі – нинішнє покоління дебютувало в 2016 році. І шанувальники кросовера чекають оновлення, яке заплановане на 2020 й.

Прем’єра рестайлінгової версії «Тігуан» може відбутися в березні на Женевському автосалоні. Інсайдери вважають, що на тій же виставці дебютує флагманський Tiguan R з 300-сильним 2-літровим турбомотором і спортивними настройками шасі.

  1. Honda CR-V

Honda CR-V – один з найпопулярніших кросоверів в світі. За минулий рік продажі автомобіля зросли на 12%, що дозволило «японцеві» переміститися з сьомого на п’яте місце.

Судячи з усього, зростання популярності CR-V пов’язане з тим, що Honda останні кілька років активно просувала кросовер на різних ринках. Зокрема компанія відновила продажі моделі в Японії. А також представила нове покоління європейської версії автомобіля.

У стандартне оснащення кросовера входить шість подушок безпеки і набір систем Honda Sensing. Серед них: адаптивний круїз-контроль, система запобігання фронтальних зіткнень, утримання в смузі і зчитування дорожніх знаків.

  1. Honda Civic

Civic стає бестселером Honda вже третій рік поспіль. Продажі моделі різко зросли – майже на 20% – в 2016-м. Тоді автомобіль перебрався з 17 на 10 місце. А в 2017-му йому вдалося перестрибнути з 10-го на четверте місце. З тих пір «Сівіку» вдається утримувати свої позиції.

Нинішня версія Honda Civic дебютувала в 2018 році. Модель отримала змінену зовнішність, розширений список стандартного устаткування і мультимедійну систему Display Audio з оновленою графікою і фізичної рукояткою регулювання гучності.

  1. Toyota RAV4

Toyota RAV4 – найпопулярніший кросовер у світі. За минулий рік продажі моделі зросли майже на 12%.

У 2018-му дебютувало нове покоління RAV4. Автомобіль змінився кардинально, як зовні, так і внутрішньо. Та й в цілому став зовсім іншим, переїхавши на нову платформу.

Новий RAV4 – перша моделлю Toyota з системою динамічного розподілу крутного моменту. Вона може передавати до 50% тяги на задні колеса, а також розподіляти її між лівим і правим заднім колесом для поліпшення керованості.

  1. Ford F-Series

Ford F-Series – найпопулярніша серія пікапів в світі. Бестселер сімейства – F-150. Також сюди відносяться пікапи Super Duty.

Модернізований F-150 був представлений в 2017 році. Модель отримала доопрацьовану лінійку силових установок і стала потужнішою. Зокрема, автомобіль вперше отримав дизельний двигун – 3-літровий агрегат, який працює разом з 10-ступінчастим «автоматом».

  1. Toyota Corolla

Toyota Corolla вже багато років залишається світовим бестселером. Модель продається вже більше 50 років. І до сих пір не втратила своєї актуальності, що не дивно. «Королла» є одним з кращих пропозицій за співвідношеннім ціна-якість.

У листопаді 2018 року дебютувало нове покоління Toyota Corolla. Автомобіль переїхав на нову платформу, отримав нову зовнішність, дволітровий двигун і варіатор з «стартовою передачею».

Також у бестселера з’явилася гібридна версія, яка представлена ​​і в Україні. До складу силової установки входить 1,8-літровий бензиновий двигун і електромотор. Сумарна потужність агрегатів – 122 кінські сили. А змішаний витрата палива на 100 кілометрів – 4,1 літра.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть