Топ-10 найпопулярніших автомобілів в Україні у 2020

Які автомобілі найчастіше купують українці в 2020 році

У 2020 році українці вірні собі – більшість покупців нових автомобілів обирають кросовери. Більш того, «хвороба», здається, прогресує: за підсумками продажів в січні в топ-10 бестселерів увійшов навіть рамний позашляховик.

Статус лідера поки що втратив Kia Sportage. Його місце зайняла Toyota RAV4. Втім, можливо, це тимчасове явище. І ми ще побачимо повернення «корейця» на вершину п’єдесталу.

В цілому, рік для українського автомобільного ринку почався досить оптимістично: продажі нових авто виросли більш ніж на третину. Лідерство захопила Toyota, наростивши в січні продажі майже вдвічі. Renault поки доводиться задовольнятися другим місцем. Трійку лідерів замкнув Nissan, продажі якого зросли майже на чверть.

Що ж стосується самих популярних моделей, то січнева п’ятірка бестселерів виглядає наступним чином.

  1. Toyota RAV4

Далеко не найдешевший кросовер в Україні несподівано вийшов на перше місце. Невідомо, чим японцям вдалося заманити українців в салони, але в розпал зими Toyota RAV4 розходилася, як гарячі пиріжки. За перший місяць року український офіс марки продав більше 500 машин цієї моделі.

У 2019 році RAV4 змінив покоління. Тепер це один з найбільш високотехнологічних кросоверів в своєму класі. Автомобіль має «просунуту» систему повного приводу, якою не може похвалитися більшість конкурентів. Також японці – поки одні з небагатьох, хто пропонує гібридні «паркетники».

А ось мультимедійну систему «РАВ4» просунутої назвати не можна. «Тойота» як і раніше не оснащує українські автомобілі Apple CarPlay і Android Auto. Ще один неприємний нюанс: компанія урізала для України список оснащення, яке є в Європі і США.

  1. Renault Duster

Renault Duster поки доводиться задовольнятися другим місцем. Хоча румунський кросовер коштує помітно дешевше японського побратима. «Дастер» також не так давно змінив покоління. І тепер автомобіль виглядає помітно більш презентабельно. Особливо в салоні.

Силові установки нового Renault Duster залишилися колишніми. Український офіс «Рено» пропонує на вибір два мотори:

  • 1,6-літровий атмосферний бензиновий агрегат потужністю 115 кінських сил;
  • 1,5-літровий турбодизель потужністю 110 кінських сил.

«Дастер» з дизельним двигуном виглядає куди привабливіше. При меншій витраті палива він більш потужний: крутний момент мотора на «важкому» паливі приблизно на 100 Нм більше, ніж на бензині.

Головні мінуси дизеля – він коштує дорожче і шумить голосніше.

  1. Kia Sportage

Kia Sportage скотився на третє місце. Хоча, якщо ви подивимося минулорічний рейтинг, то побачите, що його очолює саме «Спортейдж».

У нинішньому вигляді Sportage продається в Україні з 2018 року. Українці цінують «Спортейдж» за відносно невисоку вартість, хорошу базову оснащеність і практичність.

У плані технічних характеристик «кореєць» може похвалитися багатим вибором двигунів і трансмісій. Kia пропонує, як бензинові, так і дизельні агрегати, що вигідно відрізняє кросовер на тлі деяких конкурентів. Наприклад, Toyota RAV4 з недавнього часу пропонується тільки в бензиновому виконанні.

  1. Skoda Octavia

Skoda Octavia – єдиний «класичний» легковий автомобіль, якому вдалося потрапити в топ-10 бестселерів. Високі продажі моделі, вочевидь, пояснюються тим, що в цьому році стартує продаж «Октавії» нового покоління. І, швидше за все, виробник розпродає старі запаси зі знижкою.

Нинішня Skoda Octavia дебютувала в березні 2017 року на автосалоні в Женеві. І практично відразу продажі новинки стартували в Україні.

Основні зміни торкнулися зовнішності автомобіля. «Октавію» переробили під новий дизайн марки в дусі нового Skoda Superb. Зовнішній вигляд став агресивнішим.

  1. Renault Logan

Оновлений Renault Logan був представлений в Україні на початку 2017 року. Автомобіль має мінімальні зміни в екстер’єрі та інтер’єрі. З технічної точки зору авто може похвалитися більш багатим обладнанням.

В цілому «Логан» – відносно недорогий і економічний європейський седан з містким багажником.

  1. Nissan X-Trail

Nissan X-Trail – один з найбільш продаваних позашляховиків в світі. Цінують його і в Україні – час від часу паркетник потрапляє в ТОП-10 популярних кросоверів країни. Хоча потрібно зазначити, що українці купують це авто значно рідше, ніж, наприклад, Kia Sportage або Renault Duster.

Інтер’єр Nissan X-Trail не виглядає настільки продуманим, як, наприклад, у Volkswagen Tiguan. Але в цілому він зібраний добротно: є приємний на дотик пластик, а основні органи управління знаходяться на своїх місцях і в межах досяжності. А ось кнопки на кермі виглядають дешево.

  1. Toyota Land Cruiser Prado

Українці чомусь накинулися на рамний позашляховик Toyota Land Cruiser Prado. За місяць в Україні було продано понад 200 машин цієї моделі.

Toyota Prado 2018 модельного року дебютувала на автосалоні у Франкфурті. Японський позашляховик отримав новий дизайн «носової» частини, а також нову приладову панель і центральну консоль.

Стилістично автомобіль став ближче до свого «старшого брата» – Land Cruiser 200. Також поповнився список оснащення позашляховика. В іншому ж він практично нічим не відрізняється від свого попередника. Зокрема, мотори і трансмісії залишилися колишніми.

  1. Renault Sandero

Renault Sandero – м’яко кажучи, не ікона стилю. Але цей автомобіль цінують не за дизайн інтер’єру або салону. Головна перевага «Сандеро» – відносно невисока ціна і хороший вибір моторів.

Незважаючи на дешевизну матеріалів, хетчбек зібраний якісно. Салон можна назвати просторим для автомобіля такого класу.

Так, «Сандеро» не так цікаво водити, як, наприклад, Ford Fiesta або Volkswagen Polo. Але якщо вам потрібна недорога машина з економічним мотором, то, швидше за все, ви зробите вибір на користь Renault.

  1. Nissan Qashqai

Nissan Qashqai – компактний кросовер, який може похвалитися хорошим набором систем безпеки, збалансованої керованістю і м’якою підвіскою.

Цей автомобіль відмінно підійде для поїздок по місту, особливо з дітьми. Він м’який, маневрений, а його кліренс дозволяє долати практично будь-які міські перешкоди. Для подолання легкого бездоріжжя або неглибокого снігу «паркетник» може оснащуватися повним приводом.

Однак для далеких поїздок з великою кількістю багажу «Кашкай» – далеко не кращий варіант. Багажник позашляховика «Ніссан» – один з найменших в класі. Та й мультимедіа, яка повинна буде розважати вас в дорозі, тут, м’яко кажучи, не найкраща серед конкурентів. Навіть в топових комплектаціях мультімедійка Nissan Qashqai не вміє інтегруватися ані з «андроїдами», ні з «айфона».

  1. Hyundai Tucson

Hyundai Tucson – один з найбільш затребуваних кросоверів в Україні. Tucson більш місткий і краще обладнаний, ніж його головний «опонент» і соплатформенником Sportage. Проте, за обсягом багажника він все ж поступається багатьом однокласникам.

Також, незважаючи на оновлення в 2018 році, українська версія «Хюндай Туксон» чомусь не отримала деякі системи безпеки, якими автомобіль оснащується в Європі.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть