Експерти розповіли, автомобіль з яким пробігом краще не купувати

Пробіг і дата випуску вважаються головними орієнтирами при підборі вживаного автомобіля, але навіть це просте поєднання буває оманливим. На які деталі варто звернути увагу і з яким пробігом автомобіль краще не купувати, розповіли експерти.

Перш за все, експерти радять не зводити критерій пробігу в «абсолют» і не робити його єдиним стимулом до покупки. Нерідко буває таке, що машині 5 років, а на її одометрі – всього 10 тисяч кілометрів, або навпаки – машині рік, а кілометраж неймовірний. Це вже привід відмовитися від її покупки.

Наприклад, для «трирічки», як кажуть експерти, оптимальним вважається пробіг в 50-60 тис. км, для «п’ятирічки» – 90-100 тис. км і так далі. На такі розрахунки вказує той факт, що середньостатистичний водій щорічно проїжджає від 15 до 20 тис. кілометрів.

Визначити скручений пробіг можна за станом кузова і салону. Вік і експлуатацію «на знос» (зазвичай стосується машин з таксі) видають численні відколи на передньому бампері і капоті, знос гальмівних дисків, затерте лобове скло, люфт водійських дверей та стан сидінь.

При огляді салону потрібно особливо уважно оцінювати стан обода керма, ременів безпеки, рукоятки важеля трансмісії і накладок педалей. Також на невідповідність зазначеного пробігу реальному можуть вказувати продавлені сидіння, подряпані підлокітники, зношені вставки на дверях близько ручок і потерті написи на кнопках.


Не пропустіть