Названі помилки водіїв, які призводять до поломки двигуна

Мотори сучасних автомобілів досить ніжні – в них більше алюмінію, високі ступені стиснення, сильніше форсування. Довести такі двигуни до капітального ремонту простіше, ніж старі, але кілька простих правил дозволять знизити ризики.

Експерти розповіли, які поширені помилки водіїв призводять до поломки ДВЗ.

В першу чергу не рекомендується різко починати рух в холодну пору року, двигуни і КПП такого не «люблять». Перед використанням мотор потрібно довести до мінімальних робочих температур, для цього йому потрібно попрацювати кілька хвилин. Починати рух потрібно плавно, уникаючи підвищених обертів. Найважливіше – навантажувати мотор прогресивно.

Ще однією дуже поширеною помилкою є нечаста заміна мастила в двигуні. Фахівці радять робити це не рідше одного разу на десять тисяч кілометрів, хоча це залежить від умов експлуатації. Не потрібно забувати і про рівень оливи. Часто сучасні автомобілі оснащені індикаторами низького рівня, однак іноді краще проводити перевірку за допомогою щупа. Також не потрібно забувати і про інші сервісні процедури – періодично мотору потрібна заміна фільтрів і ременів і контроль основних систем, включаючи електрообладнання.

Не потрібно економити на пальному, адже наступні витрати на ремонт можуть обійтися дорожче. Недостатнє октанове число приводить до детонації – вибухове згоряння, яке призводить до перегріву двигуна і руйнує його деталі.

Якщо ДВЗ перегрівся, то не можна глушити його відразу, оскільки в такому випадку циркуляція охолоджуючої рідини може зупинитися, що підніме до максимуму локальні температури.

Для більш швидкого охолодження, наприклад, можна включити «пічку» салону на всю потужність або ж продовжити рух з мінімальним навантаженням на мотор. Ще водіям радять уникати «крайніх» режимів руху, адже це призводить до підвищеного зносу деталей циліндро-поршневої групи. До таких режимів відноситься рух на максимальних обертах і рух на мінімальному навантаженні, в такому випадку умови в камері згоряння не оптимальні, що призводить до інтенсифікації відкладень в двигуні.


Не пропустіть