Автомобілі з США: що зараз відбувається на ринку

Ситуація з коронавірусом впливає на усі аспекти життя, і продаж автомобілів теж. Багато хто відмовляється від купівлі в цей складний час, тому попит на авто знизився. Відповідно, на аукціонах зменшились ціни. Здається, що саме час придивитись до авто та обрати вигідний варіант? Чи може почекати, поки все налагодиться? Детальніше у статті Авто 24.

Порти

Порти в США працюють. Так, з обмеженнями, можливо не так оперативно обробляють вантажі, але працюють. Адже якщо перестануть працювати порти, то глобальна торгівля між країнами зупиниться, а це страшніше короновірусу. В результаті можуть зникнути товари першої необхідності, а така ситуація призведе до масових заворушень. Тож урядами країн будуть вжиті всі заходи, щоб логістика працювала.

Банки

Банківські установи продовжують працювати у всіх країнах. Обмін грошима між бізнесами триває, хоч і перейшов в онлайн. Якщо людина придбала авто на аукціоні, то з оплатою та зарахуванням грошей проблем немає. Так само нема і затримок з рухом коштів.

Логістика у США

“Водії забирають авто з аукціонів без проблем, – говорить Андрій Іванов, співвласник компанії Carsfromwest, у якої є відділення в США і Україні. – Змінилася процедура, але затримок немає. Ціни на перевезення теж залишились на минулому рівні, навіть трохи знизились. Адже бензин дешевшає”!

Склади у США

Більшість складів в США працюють в робочому режимі. “Так, деякі власники складів справді не приймають автомобілі на зберігання, але це пов’язано з переповненням майданчиків, – говорить Андрій Іванов. – Навіть якщо якийсь склад закриють, завжди можна знайти запасні варіанти”.

Ціни на авто

Варість автомобілів на головних аукціонах, звідки возять авто зі США – Copart та IAAI – дійсно “просіли”. Звичайно, автомобілі не віддають задарма, але якщо порівнювати з цінами 2019 року, то вони зменшились суттєво.

Порти в Україні, через які привозять автомобілі – Чорноморськ та Одеса – теж працюють. “Євротермінал”, через який оформляють багато авто зі США, ввів деякі обмеження, однак роботу не припиняє. Митне оформлення теж ведеться онлайн, тому легалізувати авто можна. Поки що неможливо зареєструвати машину в Сервісному центрі МВС (існує порядок реєстрації лише для нових), але це може змінитися в найближчому майбутньому. Також під час карантину дозволено працювати СТО, тож ремонт продовжується.


Не пропустіть