Топ-10 автомобільних новинок, по яких «вдарив» коронавірус

Автомобільні новинки, світовий дебют яких був скасований або перенесений через коронавируса

Коронавірус став причиною скасування практично всіх автомобільних заходів в 2020-м. Організаторам довелося скасувати автосалони в Женеві, Парижі, Детройті та Нью-Йорку. А це означає, що виробникам доведеться переносити дебют своїх новинок.

Деякі автомобільні компанії вже відклали презентації до кращих часів. Інші ж змушені були проводити альтернативні онлайн-заходи без «фізичного» знайомства з новинками.

MMR зібрав 10 найбільш знакових новинок, по яких «вдарив» коронавірус.

Dacia Spring

Spring – концепт першого електромобіля Dacia. Дебют новинки повинен був відбутися на початку березня на автосалоні в Женеві. Однак шоу скасували. І компанія змушена була обмежитися прес-релізом і презентаційним відео. Наживо автомобіль поки можливості показати немає.

Втім, представники румунської марки запевнили, що Dacia Spring з’явиться в продажу, як і планувалося, вже в наступному році.

Spring зможе проїжджати без підзарядки близько 200 кілометрів. Яку батарею отримає електромобіль, поки невідомо. Можна припустити, що електрокар будуть оснащувати силовою установкою від електромобіля Renault Twingo Z.E. Це означає, що новинка отримає електричний двигун потужністю 82 кінські сили і акумулятор ємністю 22 кіловат-години.

Чи буде Spring представлений в Україні? Це питання теж поки залишається без однозначної відповіді. Але, з огляду на той факт, що французи до українського ринку електромобілів ставляться скептично, можна припустити, що новинка з’явиться у нас нескоро.

Renault Sandero

Sandero – ще одна модель Dacia, яка в Україні з маркетингових міркувань продається під брендом Renault.

Бюджетний хетчбек готується змінити покоління. Передбачалося, що новинку представлять в 2020 році на одному з європейських автосалонів – в Женеві чи Парижі. Але обидва заходи вже скасовані. Отже, дебют «Сандеро» буде або перенесений на наступний рік, або відбудеться виключно онлайн.

На даний момент відомо, що в основу нової Renault Sandero ляже нова платформа – та ж, яка зараз використовується для Renault Clio (не представлено офіційно в Україні) і Nissan Juke.

Західні ЗМІ стверджують, що виробник був змушений змінити «візок», щоб відповідати європейському екологічному стандарту і забезпечити прийнятну пасивну безпеку за підсумками краш-тестів.

Nissan X-Trail

Одне з найбільш прикрих автомобільних подій 2020 року – перенесення презентації абсолютно нового Nissan X-Trail. Кросовер користується високим попитом, як в Україні, так і в світі. Тому нове покоління авто шанувальники авто чекають з нетерпінням.

Новий X-Trail отримає сучасний мультимедійний комплекс з тачскріном, новим кермом і цифровою панеллю приладів. Звичний селектор трансмісії замінять джойстиком в стилі Audi.

Також у новинки з’явиться шайба вибору режимів руху і бездротова зарядка.

Спочатку планувалося представити новий Nissan X-Trail в квітні на автосалоні в Нью-Йорку. Однак через скасування заходу виробник змушений був перенести дебют. Імовірно, він може відбутися влітку, але в якому форматі, ще невідомо.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen готує оновлений Tiguan. Теоретично, кросовер міг бути представлений восени на автосалоні в Парижі. Але тепер презентацію можуть перенести на 2021 рік.

У салоні оновленого «Тігуан» будуть застосовуватися ті ж технологічні рішення, що і в Volkswagen Golf восьмого покоління. На зміну фізичним кнопок прийдуть сенсорні. Від «Гольфа» кросоверу також можуть дістатися просунуті системи допомоги водієві.

Також для Volkswagen Tiguan вже заявлена ​​гібридна модифікація. Крім того, модель отримає версію R-Line, а пізніше на ринок вийде спортивний Tiguan R.

Mitsubishi Outlander

Поява нового Mitsubishi Outlander чекали в другій половині 2020 року. Передбачалося, що новинка дебютує на Паризькому автосалоні, який вже не відбудеться.

Outlander повинен змінитися до невпізнання. Кросовер буде спроектований на платформі альянсу Renault-Nissan. Найімовірніше, він розділить технічну начинку з новим Nissan X-Trail.

Очікується, що зовнішність нового «Аутлендера» буде виконана за мотивами концепту Engelberg Tourer.

В Європі Mitsubishi зробить ставку на електрифіковані версії кросовера і розраховує розвинути успіхи Outlander PHEV, який став найпопулярнішим гібридом в Європі.

Hyundai Tucson

Дебют нового Hyundai Tucson очікували в 2020-м. Але тепер очевидно, що новинка з’явиться лише наступного року. Хоча інформація про корейський бестселер поступово просочується в мережу.

Ще в жовтні 2019 року представники Hyundai заявили: новий Tucson буде мати «дуже цікавий дизайн». Але шпигунам поки так і не вдалося зняти автомобіль без камуфляжу. Щоправда, нещодавно в мережу все ж потрапили шпигунські матеріали, які дають уявлення про зовнішній вигляд нового «Туссана».

За нечисленним фотографіями та відео можна зрозуміти, що кросовер отримає такі ж фари головного світла, як у Hyundai Santa Fe нового покоління. Але решітка радіатора буде зовсім інша.

Салон нового «Туссана» також буде виконаний в стилістиці Santa Fe.

А ось нові мотори в арсеналі поки не передбачаються. Хоча за логікою розвитку автомобільної індустрії в лінійці повинна з’явитися гібридна силова установка.

Kia Sorento

Дебют Kia Sorento нового покоління повинен був відбутися в березні на автосалоні в Женеві. Але коронавірус вніс свої корективи. І корейському виробнику довелося переносити презентацію в Facebook.

Sorento 2020 року побудований на новій платформі. Базовий кросовер має передній привід. Повноприводна трансмісія пропонується як опція.

На передній панелі розташовані об’єднані в єдиний елемент віртуальна панель приладів і екран мультимедіа. На центральній консолі – блок клімат-контролю, шайби трансмісії і селектора режимів руху.

Управління основними функціями медіакомплексу винесено на два поворотних перемикача.

Toyota Yaris Cross

Yaris Cross – це неофіційна назва новинки. Поки ми навіть не знаємо, як буде називатися нова модель Toyota, дебют якої повинен був відбутися в березні на автосалоні в Женеві.

За даними японських ЗМІ, новинка «Тойоти» буде являти собою маленький (субкомпактний) кросовер, який за габаритами близький до «Яріса». Не виключено, що це буде крос-версія хетчбека.

Базову версію кросовера запропонують з переднім приводом. На повнопривідних модифікаціях за обертання задньої осі буде відповідати електромотор. Тобто, у кросовера з’явиться система електричного повного приводу e-Four, як у RAV4.

Hyundai Santa Cruz

Перший пікап Hyundai – Santa Cruz – повинні були представити на одному з автосалонів в 2020 році. Але тепер, скоріш за все, дебют новинки відбудеться онлайн без «фізичного» знайомства з довгоочікуваної моделлю.

Яким саме буде перший корейський пікап, поки незрозуміло. Однак представники марки називають його кросовером. А це означає, що в основі буде лежати легкова платформа. І мова про повноцінну вантажівку не йде.

Вперше концепт пікапа Hyundai показала в 2015 році на автошоу в Детройті. Можна було б припустити, що саме так буде виглядати нова модель. Однак з тих пір стилістика бренду змінилася. Отже, без сумнівів, концепт теж буде істотно перероблений.

Hummer EV

Ще в минулому році стало відомо, що американці мають намір відродити Hummer у вигляді електричного позашляховика під назвою EV. Дебют новинки був запланований на травень 2020 року. Від своїх планів виробник – концерн General Motors – поки не відмовлявся. Однак, очевидно, що презентацію доведеться проводити поза звичних автосалонів.

Уже відомо, що Hummer буде не самостійним брендом, а сімейством електромобілів.

General Motors також розкрив деякі подробиці про новинку. Наприклад, його силова установка буде видавати 1 000 кінських сил і майже 15 600 Нм крутного моменту. А до 60 миль на годину Hummer зможе розганятися за три секунди.

За попередньою оцінкою, без підзарядки пікап проїде близько 650 кілометрів.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть