Топ-5 автоновинок, які не доїхали до України через коронавірус

Автомобільні новинки, дебют яких в Україні відкладається через пандемію коронавірусу

Коронавірус відправив на карантин не тільки людей. «Ізолюватися» доводиться і автомобільним новинкам. Зокрема, за підрахунками MMR, в Україні вже зірвано, як мінімум, п’ять дебютів. Українські представництва переносять презентації нових моделей на невизначений термін.

І, судячи з усього, ситуація увійде в звичне русло ще нескоро. А це означає що, цілком можливо, до нас ще нескоро приїдуть і інші довгоочікувані новинки. Йдеться про нове покоління таких популярних моделей, як Hyundai Tucson, Nissan X-Trail, Renault Sandero, Mitsubishi Outlander, Nissan Juke і Kia Sorento.

Втім, варто відзначити, що деяким дебютантам все ж вдається прорватися через український кордон. Зокрема, в вітчизняних автосалонах з’явився абсолютно новий кросовер Mazda – CX-30. Встиг до карантину проскочити і оновлений Renault Koleos.

Пощастило і шанувальникам кросоверів Peugeot. Французька компанія все ж привезла в Україну нове покоління 2008-го, який отримав фантастичний дизайн, як екстер’єру, так і салону.

Зуміла порадувати своїх шанувальників і Skoda. Чеська марка «протягла» в Україну новий для нашого ринку кросовер Kamiq, а також Scala – нову модель, яка прийшла на зміну Rapid.

Але обійти пастки карантину вдалося далеко не всім. MMR представляє добірку з п’яти автомобільних новинок, дебют яких в Україні було перенесено через пандемію коронавірусу.

Opel Corsa

Нове – шосте – покоління Opel Corsa обіцяли представити в Україні в квітні 2020 року. Однак українське представництво навіть не почало приймати попередні замовлення. А на українському сайті німецької марки немає ніякої інформації про новинку.

Швидше за все, нова «Корса» добереться до України лише наприкінці року. Притому, що в Європі вона вже продається. У Німеччині ціни на новинку стартують з 14 000 євро.

Corsa шостого покоління «переїхала» на одну платформу з Peugeot 208. Більш того, німецький хетчбек також отримав повністю електричну версію.

«Німець» підріс в габаритах: став на 36 міліметрів довше попередника і на 48 міліметрів нижче. Ще одне важливе нововведення: зі зміною покоління модель втратила 3-дверний кузов і тепер доступна виключно з п’ятьма дверима.

Нова Corsa вміє розпізнавати дорожні знаки і може бути укомплектована адаптивним обмежувачем швидкості.

В якості базового мотора пропонується атмосферний агрегат об’ємом 1,2 літра потужністю 75 кінських сил. Крім того, хетчбек має турбовану версію цього ж двигуна з віддачею 100 або 130 кінських сил. Дизель в лінійці всього один – 102-сильний на півтора літри.

Трансмісія – 5- або 6-ступінчаста «механіка» і 8-діапазонний «автомат».

Peugeot 208

Peugeot 208 також вже продається в Європі, але до України ще не добрався. Хоча його появи чекали разом з Opel Corsa. Що цілком логічно, адже з технічної точки зору ці автомобілі – близнюки: вони побудовані на одній платформі та оснащуються однаковими силовими агрегатами.

Французький хетчбек нового покоління цікавий тим, що тепер автомобіль доступний також в повністю електричному виконанні. Зовні електромобіль практично нічим не відрізняється від свого бензинового побратима.

«Зелена» версія 208-го оснащується електромотором потужністю 139 кінських сил. Агрегат живіться від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Це дозволяє електромобілю проїжджати 340 кілометрів на одному заряді (за циклом WLTP).

Поки невідомо, скільки буде коштувати новий Peugeot 208, і чи доїде до України його електрична версія. В Європі за новинку просять від 15 500 євро.

Renault Captur

Не добрався до України і новий Renault Captur – субкомпактний кросовер, який побудований на одній платформі з Nissan Juke. Більш того, інформація про автомобіль зовсім пропала з сайту українського представництва. Тобто, можна припустити, що французи найближчим часом зовсім не збираються виводити новинку на український ринок.

У нового Captur змінилася радіаторна решітка, фари головного світла, які можуть бути повністю світлодіодними, а також передній і задній бампери. Разом з цим в гамму було додано два нові кольори для кузова – помаранчевий і блакитний.

Більш того, «Каптюр» отримав електрифіковану версію у вигляді гібрида. Такий кросовер оснащується батареєю ємністю 9,8 кіловат-години. Це дозволяє йому проїжджати на електриці до 45 кілометрів по циклу WLTP з максимальною швидкістю 135 кілометрів на годину.

У Франції ціни на новий Renault Captur стартують з 18 600 євро.

Kia XCeed

Kia XCeed чекали в Україні ще в березні 2020 року. Але карантин вніс свої корективи – український дебют новинки відкладений на невизначений термін.

XCeed – це «позашляхова» версія добре відомого Ceed. За задумом інженерів Kia, збільшений дорожній просвіт і низьке розташування крісла водія роблять хетчбек більш спортивним і одночасно покращують оглядовість.

При цьому дизайн машини відрізняється від інших моделей родини Ceed. У «ікса» – інша решітка радіатора, фари з вирізом, а також по-іншому оформлений бампер з горизонтальними лезами з боків.

Ззаду з’явилися інші двері багажника, ліхтарі і стилізована під дифузор накладка з інтегрованими насадками на вихлопні патрубки.

Volvo XC40 T5 TE

T5 TE – це гібридна версія кросовера Volvo XC40. В Україні новинка повинна була дебютувати в березні. Але через вірус дебют довелося перенести.

Гібридний XC40 оснащується бензиново-електричним силовим агрегатом потужністю близько 260 кінських сил. При цьому споживання пального в комбінованому циклі – всього 1,7 літра на 100 кілометрів.

До складу гібридної силової установки увійшли:

  • 1,5-літровий бензиновий двигун потужністю 180 «коней»;
  • електромотор потужністю 81 кінська сила;
  • батарея ємністю 10,7 кіловат-години, яка забезпечує запас ходу на одному заряді в 46 кілометрів.

Розгін до 100 кілометрів на годину становить 7,3 секунди.

Кросовер отримав вбудований зарядний пристрій потужністю 3,7 кіловат. Повна зарядка від звичайної домашньої мережі займає від 3,5 до 6 годин, або за 2,5 години при максимальній потужності.

Ціни на гібридний Volvo XC40 в Європі стартують з 50 000 євро.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть