Топ-10 кращих автомобілів для міста у 2020 році

Які моделі найкраще підходять для щоденної їзди по місту в 2020 році

Хороший міський автомобіль має бути компактним, практичним, економічним і маневреним. Саме за цими критерієм MMR і складав чергову добірку кращих моделей.

Ще один нюанс, який довелося брати до уваги, – офіційна «прописка». Як виявилося, багато компактних авто не представлено ні в офіційних, ні у «сірих» дилерів в Україні. Наприклад, в нашій країні дуже важко знайти новий Renault Clio, хоча в Європі це один з бестселерів. Зникли з українського ринку і такі «малюки», як Peugeot 108 і Citroen C1.

Розглядати подібні автомобілі немає сенсу. Адже ви все одно не зможете їх ані купити, ані навіть «помацати» в автосалоні. В добірку потрапили лише ті моделі, які або вже продаються за гривні, або з’являться в Україні до кінця 2020 року. Подібну поблажку ми вирішили зробити через те, що дебют деяких моделей відкладається через пандемію коронавірусу. Однак вони обов’язково доберуться до нашої країни.

Отже, нижче – ТОП-10 кращих автомобілів для міста, які можна купити в Україні в 2020 році.

Mazda 3

У Mazda 3 нового покоління з’явився повний привід, який раніше був прерогативою машин для японського ринку. Трансмісія працює в тандемі з системою, яка варіює тягу двигуна в залежності від кута повороту керма, швидкості і діючих на автомобіль прискорень.

В оснащення моделі увійшла інфрачервона камера для контролю стану водія і рівня його уваги, система стеження за автомобілями, що рухаються в поперечному напрямку спереду і адаптивний круїз-контроль.

Peugeot 208

Хетчбек Peugeot 208 нового покоління цікавий тим, що тепер автомобіль буде доступний також в повністю електричному виконанні. Зовні електромобіль практично нічим не відрізняється від свого бензинового побратима.

«Зелена» версія 208-го оснащується електромотором потужністю 139 кінських сил. Агрегат харчується від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Це дозволяє електромобілю проїжджати 340 кілометрів на одному заряді (за циклом WLTP).

Продажі нового 208-го в Україні повинні стартувати до кінця 2020 року.

Renault Sandero

Renault Sandero – найбільш продаваний компактний хетчбек в Україні. Його цінують за гарне співвідношення ціни і практичності.

При цьому «Сандеро» може оснащуватися економічним дизельним мотором: 1,5-літровий агрегат на «важкому» паливі витрачає менше 4 літрів «солярки» на 100 кілометрів в змішаному циклі.

Нинішня версія Renault Sandero дебютувала в 2018 році. У моделі з’явилося інше кермо, в салоні – більш якісні матеріали, а також інша задня центральна консоль з підсклянником.

Нове покоління «Сандеро» може дебютувати до кінця 2020 року. Цілком ймовірно, що у хетчбека з’явиться і гібридна силова установка.

Citroen C3

Нинішнє – вже третє – покоління C3 було презентовано в 2016 році. Одна з «фішок» автомобіля – штатний відеореєстратор. У корпус салонного дзеркала заднього виду вбудована маленька камера. Вона веде безперервну зйомку. У разі зіткнення система автоматично збереже запис того, що відбувалося протягом 30 секунд перед інцидентом і протягом 60 секунд після.

Крім того, водій може самостійно робити фотографії або знімати короткі ролики навколишнього простору за допомогою спеціальної кнопки в салоні. Камера має підключення до інтернету і GPS, що дозволяє «моментально викладати знімки своїх подорожей в соціальні мережі».

Toyota Yaris

Нове покоління Toyota Yaris дебютувало восени 2019 року. Головним нововведенням найменшої моделі японської марки стала гібридна силова установка, до складу якої увійшли бензиновий трициліндровий двигун об’ємом 1,5 літра і електромотор.

У списку оснащення вказані проекційний дисплей, акустична система JBL, бездротова зарядка і мультимедійна система Toyota Touch з сенсорним дисплеєм.

Ford Fiesta

Ford Fiesta – один з найпопулярніших автомобілів в Європі. Він добре оснащений і може похвалитися економічним літровим мотором. Добре знайома ця модель і українцям, хоча останнім часом і не користується особливим попитом.

У топових комплектаціях хетчбек оснащується двома камерами, трьома радарами та дванадцятьма ультразвуковими сенсорами для забезпечення роботи систем безпеки.

Hyundai i10

Це найменший хетчбек Hyundai. І він відмінно підходить для міста.

Нове покоління i10 дебютувало в 2019 році. Хетчбек отримав більш динамічний дизайн екстер’єру і незначно збільшився в габаритах.

У салоні з’явився восьмидюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, який височить над центральною консоллю і візуально об’єднаний з панеллю приладів.

Мультимедіа підтримує Android Auto і Apple CarPlay.

Volkswagen Golf

Наприкінці минулого року Volkswagen представив нове – вже восьме – покоління Golf. Хетчбек 2020 модельного року виглядає більш агресивно, ніж попередник. Проте, вигляд автомобіля залишився більш ніж впізнаваним.

Зміни ж в інтер’єрі стали революційними. Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще пара – на центральному тунелі. В іншому управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

Opel Corsa

Змінив покоління і Opel Corsa. Новинка перебралася на платформу концерну PSA і розділила моторну гамму з Peugeot 208. Хетчбек підріс в габаритах і позбувся трьохдверного кузова.

Головна ж подія для нової «Корси» – автомобіль отримав електричну версію – Corsa-e. Електромобіль укомплектований електромотором з віддачею 136 кінських сил і 260 Нм крутного моменту. Мотор живиться від батареї ємністю 50 кіловат-годин.

Запас ходу – 330 кілометрів по циклу WLTP.

Нова «Корса» має дістатися України до кінця 2020 року.

Kia Picanto

Нинішнє покоління Kia Picanto дебютувало в 2017 році. Хетчбек отримав наново налаштовану підвіску з більш жорсткими стабілізаторами поперечної стійкості, більш жорсткий кузов і поліпшену шумоізоляцію.

В оснащення «Піканто» увійшов новий мультимедійний комплекс з 7-дюймовим дисплеєм, підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, камера заднього виду, бездротова зарядка для смартфонів, а також система запобігання фронтальних зіткнень.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть