Топ-10 найкращих сімейних автомобілів у 2020 році

Які нові автомобілі найкраще підходять для сімейного використання

Сімейний автомобіль – поняття досить суб’єктивне. Кожен в нього вкладає щось своє. Більшість людей взагалі скажуть, що хорошим авто для сім’ї можна вважати практично будь-який сучасний кросовер. І з цим твердженням можна погодитися, якщо ваша сім’я складається з двох-трьох людей.

Однак більшість кросоверів не можна визнати хорошим вибором, якщо в сім’ї двоє, або більше дітей. По-перше, тому що більшість кросоверів орієнтовані на їзду в місті. І не мають добре продуманого простору для задніх пасажирів.

По-друге, багажник у багатьох кросоверів далеко не «сімейний» – занадто малий для спільних поїздок у відпустку. Безумовно, є кросовери і з великим багажником. Але їх цінник знаходиться за межами фінансових можливостей більшості українців. Наприклад, ціни на відносно недорогий середньорозмірний кросовер Kia Sorento стартують з $40 000.

Які ж автомобілі, за версією MMR, можна вважати по-справжньому сімейними? Щоб відповісти на це питання, ми вибрали десятку моделей, які найбільше відповідають наступним критеріям:

  • місткий багажник;
  • високий рівень безпеки;
  • продуманий другий ряд сидінь;
  • відносно невисока вартість (до $30 000).

Як виявилося, по-справжньому сімейних автомобілів в Україні не так вже й багато. Багато виробників через низький попит просто не завозять на український ринок, наприклад, мінівени і універсали, які відмінно підходять для спільного відпочинку і подорожей.

Проте, гідні уваги моделі в Україні все ж є. Причому, на деякі з них покупці часто навіть не звертають уваги. А дарма. Адже з точки зору практичності вони дадуть фору більшості популярних кросоверів.

Skoda Octavia Combi

Skoda Octavia в кузові Combi – найбільш продаваний універсал в Європі. І це недивно. Автомобіль має місткий багажник – без запаски виробник нарахував майже 600 літрів. ДО того ж «Комбі» може оснащуватися повним приводом.

Нинішнє покоління «Октавії» доживає свої останні дні. Очевидно, що дилери, в тому числі і українські, будуть позбавлятися від старих запасів, залучаючи покупців акційними цінами. Тож, можна «вибити» хорошу скиду.

А ось з цінами на нове покоління Skoda Octavia поки нічого неясно. Автомобіль був представлений восени 2019 року. Чеський виробник представив автомобіль, який по оснащенню не поступається більш дорогим моделям Volkswagen. І деякі експерти припустили, що ціни на нове покоління «Октавії» істотно виростуть.

Однак, судячи з усього, журналістам показали топове виконання новинки, яке дійсно буде коштувати дорого. А ось в базі, швидше за все, «Октавію» можна буде взяти за 23-25 ​​тисяч доларів.

До речі, обсяг багажника в новому поколінні Octavia Combi виріс на 50 літрів.

Peugeot Rifter

Rifter – нова модель Peugeot. Пасажирський мінівен прийшов на зміну «пиріжку» Partner.

Модель представлена ​​в двох модифікаціях: довжиною 4,4 і 4,75 метра. Також доступні версії з п’ятьма і сімома посадочними місцями. Обсяг багажника стандартної модифікації складе 775 літрів. Максимальний, для подовженою версією зі складеним другим рядом сидінь – 4 000 літрів.

У список оснащення «Ріфтера» входить мультимедійна система з восьмидюймовий сенсорним дисплеєм, підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, навігаційна система з функцією відображення трафіку в режимі реального часу, проекційний дисплей і камера заднього виду.

В Україні ціни на автомобіль стартують з $19 000.

Renault Lodgy

Renault Lodgy – це, за великим рахунком, той самий Logan, тільки в кузові «універсал» і з додатковим рядом сидінь.

Обсяг багажника «Лоджі» – 207 літрів. Так, це дуже мало. Але не забувайте, що в даному випадку мова йде про універсал з третім рядом сидінь. Якщо ж третій ряд прибрати, то обсяг багажника збільшується до 827 літрів. А це вже показник гідний уваги.

При цьому ціни на Renault Lodgy стартують з $16 300. Це найдешевший автомобіль у своєму класі в Україні.

Nissan X-Trail

Багато в чому X-Trail – це звичайний компактний міський кросовер, але з одним нюансом – дана модель може бути з салоном для сімох пасажирів. Щоправда, в Україну подібна модифікація не поставляється. Але для нас це означає, що задній ряд сидінь регулюється поздовжньо. Тобто диван можна зрушувати вперед, тим самим, збільшуючи обсяг багажника. Така опція зустрічається нечасто в кросоверах у цій ціновій категорії.

Мінімальний обсяг багажника X-Trail – 550 літрів. А якщо зрушити задні сидіння вперед, обсяг перевалить за 600 літрів.

До того ж Nissan X-Trail зовсім скоро змінить покоління. Кросовер отримає сучасний інтер’єр і багатий набір систем безпеки.

В Україні X-Trail можна взяти за $20 600.

Citroen Berlingo

Berlingo – це аналог Peugeot Rifter. Обсяг багажника стандартної версії Citroen Berlingo нового покоління становить 775 літрів, що на 100 літрів більше, ніж у попередника. У версії XL цей показник дорівнює 1 050 літрам.

На другому ряду в Berlingo встановлені три окремі крісла. Модель також комплектується третім рядом сидінь. У модифікації M вони фіксуються на одному місці, а у XL їх встановили на санчата з діапазоном регулювання 130 міліметрів.

В Україні Citroen Berlingo можна купити за $18 500.

Kia Ceed SW

Нове покоління Kia Ceed в кузові «універсал» дебютувало в 2018 році. Багажник новинки збільшили до 625 літрів. Це більше ніж, у поточного покоління Skoda Octavia Combi. Хоча після зміни поколінь чеський універсал знову буде лідером. Однак поки новинка в Україні не продається.

В багажнику – два органайзера. Ще в багажному відділені є гачки для пакетів, розетка на 12 вольт і спеціальні напрямні для фіксації поклажі.

В Україні ціни на Kia Ceed SW стартують з $16 850.

Skoda Karoq

Skoda Karoq не відрізняється рекордним обсягом багажника. Але у кросовера є інша унікальна для свого сегмента фішка – сидіння заднього ряду можуть повністю зніматися. Причому кожне з сидінь, яких три, можна знімати окремо.

«Карок» побудований на одній платформі з Volkswagen Tiguan. Кросовер має активну підвіску з чотирма режимами роботи, включаючи спеціальну настройку для їзди по бездоріжжю. Також електроніка автоматично включає спортивний режим, якщо автомобіль тривалий час активно проходить повороти.

В Україні Skoda Karoq можна купити за $24 500.

Opel Combo Life

Opel Combo Life – це брат-близнюк двох інших пасажирських фургонів: Peugeot Rifter і Citroen Berlingo. А це означає, що тут такий самий величезний багажник, як і у побратимів.

При проектуванні нового Combo інженерам Opel було дозволено втілювати свої фантазії та ідеї тільки в передній частині «каблучка». Вся інша частина автомобіля повністю копіює родинні французькі моделі.

Opel підкреслює, що Combo Life спочатку розроблявся відповідно до вимог і стандартів, що пред’являються до звичайних легкових автомобілів.

В Україні Opel Combo Life в базі коштує близько $19 000.

Hyundai i30 Wagon

Hyundai i30 Wagon мало чим відрізняється від звичайного хетчбека. Власне, єдина відмінність – це багажник. Його обсяг становить 602 літра. А при складених сидіннях другого ряду вільний простір збільшується до 1 650 літрів.

У 2020 році повинна з’явиться оновлена ​​версія автомобіля. Її дебют повинен був відбутися на автосалоні в Женеві. Але захід скасували через пандемію коронавірусу.

Стартова ціна Hyundai i30 Wagon в Україні – $18 200.

Ford Focus Wagon

Ford Focus в кузові «універсал» має місткий багажник – 608 літрів. При цьому автомобіль досить добре оснащений. У список устаткування входять:

  • активні аеродинамічні жалюзі в решітці радіатора;
  • адаптивні амортизатори по колу;
  • система перемикання режимів руху;
  • проекційний дисплей;
  • адаптивний круїз-контроль з функцією повної зупинки і розпізнавання дорожніх знаків;
  • система допомоги при активному маневруванні.

В Україні ціни на автомобіль стартують з $21 500.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть