Топ-10 найкращих дизельних автомобілів у 2020 році

Які автомобілі мають кращі дизельні силові установки в 2020 році

Дизельні мотори йдуть в минуле. Світові виробники один за іншим заявляють, що найближчим часом відмовляться від двигунів на «важкому» паливі. Подібні заяви вже зробили Honda, Mitsubishi, Toyota, Nissan, Porsche.

Більш того, деякі дизельні автомобілі вже зникли з українського ринку. Наприклад, ви більше не можете купити дизельну Toyota RAV4.

Головною причиною війни з дизелями, безумовно, став добре відомий «дизельгейт» – в 2015 році з’ясувалося, що більше 11 мільйонів дизельних автомобілів групи Volkswagen були оснащені спеціальним програмним забезпеченням, що дозволяє обманювати контрольне обладнання під час аналізу вихлопних газів.

І ось уже близько п’яти років багато країн ведуть війну з дизельними автомобілями. Однак, незважаючи на це, деякі виробники продовжують цілком успішно розвивати мотори на «важкому» паливі. Щоб підтвердити це твердження, MMR.net.ua склав топ-10 найкращих дизельних автомобілів, які в 2020 році можна купити в Україні.

Peugeot 2008

Peugeot 2008 – одна з найсвіжіших новинок в Україні. Світовий дебют французького кросовера відбувся в 2019 році. Він не тільки отримав електрифіковану версію, але і зберіг дизельний мотор.

2008-й оснащується 1,5-літровим дизелем, який здатний видавати 130 кінських сил і 300 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з новим 8-ступінчастим «автоматом» від японської Aisin, співвласником якої є Toyota.

З такою силовою установкою кросовер розганяється до «сотні» менш ніж за 10 секунд. При цьому середні витрати палива по паспорту – 3,8 літра на 100 кілометрів. Це один з кращих показників серед сучасних авто.

Renault Duster

Renault Duster – один з бестселерів в Україні. Кросовер цінують за відносно невисоку ціну, хороший кліренс – більше 20 сантиметрів (за паспортом) – і дизельну силову установку.

Duster – оснащується 1,5-літровим турбодизелем. Агрегат видає 110 кінських сил і 250 Нм крутного моменту. У версії з повним приводом тяга з мотора передається виключно через 6-ступінчасту «механіку».

Так, це не найбільш технологічний дизельний мотор. Але він надійний і економічний. Середні витрати палива – 4,8 літра на 100 кілометрів.

Citroen C5 Aircross

C5 Aircross – найсвіжіша модель в лінійці Citroen. Кросовер дебютував в 2017 році. Його побудували на одній платформі з такими моделями Peugeot, як 3008 і 5008.

За габаритами C5 Aircross можна порівняти з Mazda CX-5 і Toyota RAV4. При цьому француз може в середньому споживати близько 4 літрів палива на 100 кілометрів. Такий низький показник можливий завдяки дизельному 1,5-літровому мотору, який працює в парі з 8-ступінчастим японським «автоматом».

Ще одна «фішка» C5 Aircross – задній ряд сидінь. Це три окремих повноцінних крісла, які складаються окремо.

Opel Grandland X

Opel Grandland X – це німецька версія Peugeot 3008. Кросовери побудовані на одній платформі.

На Grandland X використовується та сама силова установка, що і на Peugeot 2008 – 1,5-літровий дизельний двигун, який працює в парі з 8-ступінчастим «автоматом». Дует видає на колеса 300 Нм крутного моменту і 130 кінських сил.

Середні витрати палива у кросовера – 4,2 літра на 100 кілометрів.

Renault Kadjar

Kadjar – ще одна модель Renault в нашій добірці. Однак за фактом Duster і Kadjar – два абсолютно різних автомобіля. «Дастер» побудований на платформі «Логана» і його збирають в Румунії на заводі Dacia. А ось Kadjar ділить платформу з Nissan Qashqai.

Відрізняються кросовери і лінійкою моторів. Kadjar оснащується 1,6-літровим мотором, який видає 130 кінських сил і 320 Нм крутного моменту. Середні витрати палива у такого агрегату – 5,2 літра на 100 кілометрів.

Також «Каджар» пропонують з повним приводом. Додайте до цього дорожній просвіт в 200 міліметрів і отримаєте відмінний позашляховик не тільки для міста, а й для легкого бездоріжжя.

BMW X5

X5 – найбільш продавана модель BMW в Україні. Одна з переваг кросовера – потужний дизельний мотор, який здатний видавати 265 кінських сил і 620 Нм крутного моменту. А якщо ви виберете дизельну М-версію, то загалі отримаєте 400 «коней» і 760 «ньютонів».

До «сотні» дизельна BMW X5 M розганяється за 5,2 секунди. При цьому її середні витрати палива всього близько 8 літрів на 100 кілометрів.

Шанувальникам економічної їзди BMW пропонує X5 з 2-літровим дизелем. Такий агрегат в середньому витрачає менше 7 літрів палива на 100 кілометрів, що дуже непогано для мотора, який здатний видавати 230 кінських сил і 450 Нм.

Skoda Octavia

Octavia – бестселер Skoda в Україні. Автомобіль пропонують з 2-літровим дизельним турбованим мотором TDI групи Volkswagen. Агрегат видає 150 кінських сил і 320 Нм крутного моменту.

Витрати палива залежать від трансмісії. Якщо ви оберете 6-ступінчасту «механіку», то зможете розраховувати на середній показник 4,1 літра на 100 кілометрів. З «автоматом» DSG витрати будуть вище – 4,5 літра на «сотню».

Нагадаємо, що зовсім недавно Skoda Octavia змінила покоління. Автомобіль отримав абсолютно новий салон і збільшений багажник. Новинка повинна з’явитися в українських дилерів до кінця 2020 року.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan – далеко не найбільш популярний кросовер в Україні. І це цілком зрозуміло – автомобіль коштує помітно дорожче більшості своїх конкурентів. Тому українці надають перевагу більш доступним Toyota RAV4 і Mazda CX-5.

Проте, Tiguan має один важливий козир – 2-літровий дизельний мотор з турбонаддувом. Агрегат пропонується в двох версіях форсування:

  • 150 кінських сил і 340 Нм крутного моменту;
  • 190 кінських сил і 400 Нм крутного моменту.

Обидва працюють в парі з 7-ступінчастим автоматом DSG. Виробник також запевняє, що і середні витрати палива у моторів однакові – 5,7 літра на 100 кілометрів.

Mercedes GLE

GLE – найпопулярніший автомобіль Mercedes в Україні. У 2020 році українці купують його навіть частіше, ніж BMW X5.

Кросовер може оснащуватися 2-літровим дизельним мотором, який видає 245 кінських сил. При цьому споживає 6,4 літра палива на 100 кілометрів.

Є в арсеналі німців і більш потужні дизельні силові установки. Наприклад, Mercedes-Benz GLE 450 4MATIC пропонується з 3-літровим дизелем потужністю 367 кінських сил. До «сотні» він розганяється за 5,7 секунди.

Середні витрати палива найпотужнішого дизельного GLE – майже 10 літрів на 100 кілометрів.

Skoda Kodiaq

Kodiaq – найбільш продаваний кросовер Skoda в Україні. Автомобіль пропонується з тими самими дизельними моторами, що і Volkswagen Tiguan. А це означає, що під капотом може бути 2-літровий агрегат потужністю 150 або 190 кінських сил.

«Молодша» версія мотора розганяє Kodiaq до «сотні» приблизно за 10 секунд. «Старша» – за 8,4 секунди.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть