ТОП-10 найкращих хетчбеків 2020 року в Україні

Які автомобілі в кузові «хетчбек» є кращими в 2020 році

Хетчбеки – зникаючий вид в світі автомобілів. Їх «ареал» займають більш практичні кросовери. Проте, деяким моделям все ж вдається не тільки виживати, але й «давати потомство».

Останні кілька років були багаті на нові хетчбеки. Найбільш активні в цьому напрямку були європейці. Що не дивно: Європа – найбільший ринок в світі для «хетчів». Тут як і раніше найбільш продаваними залишаються такі автомобілі, як Volkswagen Golf, Renault Clio, Peugeot 208 і Opel Corsa.

Не припиняють працювати над компактними «п’ятидверками» і корейці, що теж цілком логічно: Kia і Hyundai активно борються за європейського покупця.

Позиції японців і американців помітно слабші. Це пояснюється тим, що глобально виробники цих країн орієнтуються на США. А американські автолюбителі не люблять хетчбеки.

Втім, навіть японським і американським компаніям є, що показати. Детальніше – в добірці MMR.net.ua ТОП-10 кращих хетчбеків 2020 року. Ми вибрали тільки ті автомобілі, які офіційно представлені в Україні.

Volkswagen Golf

У 2020 році в автосалонах України з’явиться абсолютно нове – вже восьме – покоління Volkswagen Golf. Це, мабуть, найбільш знакова новинка року в своєму сегменті. Адже саме ця модель, по суті, стала родоначальником класу. І саме «Гольф» залишається бестселером в Європі.

Новий Volkswagen Golf виглядає більш агресивно, ніж попередник. Проте, добро відому модель все ж таки можна впізнати.

Зміни ж в інтер’єрі – революційні. Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще пара – на центральному тунелі. В іншому управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

В Україні ціни на новий Volkswagen Golf ще не оголошені.

Peugeot 208

Peugeot 208 вже продається в Європі, але до України ще не добрався. Хоча його появи чекали разом з Opel Corsa. Що цілком логічно, адже з технічної точки зору ці автомобілі – близнюки: вони побудовані на одній платформі.

Французький хетчбек нового покоління цікавий тим, що відтепер автомобіль доступний також в повністю електричному виконанні. Зовні електромобіль практично нічим не відрізняється від свого бензинового побратима.

«Зелена» версія 208-го оснащується електромотором потужністю 139 кінських сил. Агрегат харчується від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Це дозволяє електромобілю проїжджати 340 кілометрів на одному заряді (по циклу WLTP).

Поки невідомо, скільки буде коштувати новий Peugeot 208, та чи доїде до України його електрична версія. В Європі за новинку просять від 15 500 євро.

Opel Corsa

Нове – шосте – покоління Opel Corsa дебютувало в Україні в травні 2020 року. Ціни на німецький хетчбек стартують з $14 500.

Corsa «переїхала» на одну платформу з Peugeot 208. Більш того, хетчбек також отримав повністю електричну версію.

«Німець» підріс в габаритах: став на 36 міліметрів довше попередника і на 48 міліметрів нижче. Ще одне важливе нововведення: зі зміною покоління модель втратила кузов-купе і тепер доступна виключно з п’ятьма дверима.

Corsa вміє розпізнавати дорожні знаки і може бути укомплектована адаптивним обмежувачем швидкості.

В якості базового мотора пропонується атмосферний двигун об’ємом 1,2 літра потужністю 75 кінських сил. Трансмісія – 5 або 6-ступінчаста «механіка» і 8-діапазонний «автомат».

Mazda 3

Нове покоління Mazda 3 дебютувало в 2018 році. Для зменшення акустичного та вібраційного навантаження хетчбеку оптимізували вертикальний хід коліс, а в стелі і підлогових килимках використовується додатковий шар, який поглинає шум.

Підлога машини зроблена із застосуванням технології «двох стінок», коли між кузовом і внутрішньою обшивкою залишається вільний простір, заповнений волокнистих матеріалом.

В оснащення моделі увійшла інфрачервона камера для контролю стану водія і рівня його уваги, система стеження за автомобілями, що рухаються в поперечному напрямку спереду, а також активний круїз-контроль.

SEAT Leon

Дебют нового покоління SEAT Leon відбувся на початку 2020 року. Автомобіль зберіг колишню платформу, яку він ділить з Volkswagen Golf і Skoda Octavia.

Концепція салону «Леона» така ж, як у нового «Гольфа»: віртуальна 10,25-дюймова приладова панель і електронний джойстик замість селектора для управління автоматичною трансмісією.

Крім того, вже в «базі» є електромеханічне гальмо стоянки, кнопка запуску двигуна, а також 8,25-дюймовий екран мультимедіа.

За доплату Leon можна оснастити інформаційно-розважальною системою з 10-дюймовим тачскріном і вбудованою SIM-картою, а також функціями управління голосом і жестами.

Mercedes A-Class

Новий Mercedes A-Class дебютував в 2018 році. Хетчбек отримав не тільки новий дизайн, але і просунуті системи безпеки.

Головні сюрпризи нового Mercedes A-Class знаходяться всередині. Дизайн інтер’єру став помітно більш сучасним. Перше, що кидається в очі, – приладова панель. Її об’єднали в один блок з екраном мультимедійної системи.

A-Class – перша модель, яка отримала інноваційну мультимедіа. Система оснащена штучним інтелектом, який реагує на голосові команди. Віртуальний помічник активується після фрази «Ей, Мерседес!».

BMW 1 Series

Нове покоління BMW 1 Seires дебютувало в 2019 році. «Копійку» перевели на нову платформу з переднім приводом, завдяки чому автомобіль став просторішим – багажник збільшився на 20 літрів. Новинка також вперше отримала панорамний дах.

Баварський хетчбек може бути оснащений цифровою панеллю приладів і мультимедіа з діагоналлю дисплея 10,25 дюйма і функцією управління жестами. В переліку обладнання також адаптивні світлодіодні фари, електропривод дверей багажника, система BMW Digital Key, яка дозволяє використовувати смартфон замість ключів.

Hyundai i30

На початку 2020 року Hyundai i30 постав в оновленому вигляді. Хетчбек отримав нові бампери і оптику і мультимедіа з дисплеєм 10,25 дюйма. Також тепер автомобіль може комплектуватися цифровий панеллю приладів з 7-дюймовим екраном. А смартфон можна заряджати від бездротової зарядки.

В Європі базові i30 оснащуються 1,5-літровим атмосферним бензиновим мотором на 110 кінських сил в поєднанні з 6-ступінчастою «механікою». До України оновлений Hyundai i30 ще не добрався.

Citroen C3

Оновлений Citroen C3 дебютував в лютому 2020 року. Хетчбек отримав змінену передню частину, майже сотню варіантів дизайну екстер’єру і нові крісла.

Також тепер в C3 доступні 11 електронних систем безпеки. Серед яких – помічник при старті на підйомі, функція розпізнавання знаків, автоматичне керування дальнім світлом, камера заднього виду, контроль сліпих зон і утримання в смузі руху.

Ford Fiesta

Продажі Ford Fiesta нового покоління стартували в 2017 році. Хетчбек є одним з найпопулярніших автомобілів в Європі. Він добре оснащений і може похвалитися економічним літровим мотором. Добре знайома ця модель і українцям, хоча останнім часом і не користується особливим попитом.

У топових комплектаціях Fiesta оснащується двома камерами, трьома радарами та дванадцятьма ультразвуковими сенсорами для забезпечення роботи систем безпеки.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть