Топ-10 популярних бюджетних автомобілів в Україні у 2020 році

Які бюджетні автомобілі користуються попитом в Україні в 2020 році: 10 найпопулярніших моделей

Українці не є великими шанувальниками недорогих автомобілів, коли мова йде про нове авто. Як свідчить статистика продажів в 2020 році, бюджетним моделям віддає перевагу приблизно лише чверть покупців. Переважно попитом користуються машини середньої цінової категорії – понад 50% від усіх продажів.

Однак серед «бюджетників» є і бестселери, які входять до «десятки» найбільш продаваних автомобілів в Україні. У цій ніші впевненіше за свіх себе почуває український офіс Renault. Непогано тримається і Peugeot-Citroen.

А ось російські і китайські бюджетні автомобілі особливим попитом українців не користуються. Хоча ці азіатські країни традиційно пропонують найдешевші автомобілі в своєму класі.

MMR.net.ua склав ТОП-10 популярних недорогих автомобілів, які в Україні найчастіше купують в 2020 році. До добірки потрапили моделі, стартова ціна яких нижча $15 000.

Renault Duster

Renault Duster – найпопулярніший бюджетний кросовер в Україні. Більш того, в 2020-м автомобіль утримує титул бестселера вітчизняного рику.

«Дастер» не так давно – в 2018 році – змінив покоління. Тепер автомобіль виглядає помітно більш презентабельно. Особливо в салоні. Силові установки нового Renault Duster залишилися старими. Український офіс «Рено» пропонує на вибір два мотори:

  • 1,6-літровий атмосферний бензиновий агрегат потужністю 115 кінських сил;
  • 1,5-літровий турбодизель потужністю 110 кінських сил.

Вибір трансмісій також не змінився. Найдешевша версія – з бензиновим мотором і приводом на передні колеса – оснащується 5-ступінчастою «механікою».

Duster цінують за гарне співвідношення ціни і практичності. І хоча його не можна назвати містким автомобілем. Та й з безпекою у нього проблеми – всього три зірки за результатами краш-тестів Euro NCAP. Однак все мінуси з лишком перекриває економічний дизельний мотор, надійність і недороге обслуговування.

Renault Logan

Оновлений Renault Logan був представлений в Україні на початку 2017 року. Автомобіль має мінімальні зміни в екстер’єрі та інтер’єрі. З технічної точки зору авто тепер може похвалитися більш багатим обладнанням.

В цілому «Логан» – відносно недорогий і економічний європейський седан з містким багажником. До того ж седан цінують за енергоємну підвіску, яка з легкістю справляється з українськими дорогами.

Renault Sandero

Renault Sandero – м’яко кажучи, не ікона стилю. Але цей автомобіль цінують не за дизайн інтер’єру або салону. Головна перевага «Сандеро» – відносно невисока ціна і хороший вибір моторів.

Незважаючи на дешевизну матеріалів, хетчбек зібраний якісно. Салон можна назвати просторим для автомобіля такого класу.

«Сандеро» не так цікаво водити, як, наприклад, Ford Fiesta або Volkswagen Polo. Але якщо вам потрібна недорога машина з економічним мотором, то, швидше за все, ви зробите вибір на користь Renault.

Знову ж таки, не варто забувати про підвіску, розраховану на погані дороги.

Peugeot 301

Peugeot 301 – єдина бюджетна модель в модельному ряду французького бренду. Автомобіль спеціально розроблявся для країн з невисокими доходами населення.

Модель дебютувала в 2013 році. А перше оновлення пережила в 2016-м. Автомобіль отримав нову мультимедіа з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Втім, в оснащення базової комплектації ця мультімедійка не входить.

Найдешевша версія 301-го пропонується з 1,2-літровим бензиновим мотором, який працює в парі з 5-ступінчастою «механікою».

Fiat Tipo

Fiat Tipo відносно нова модель. Її дебют відбувся в 2015 році. Автомобіль замислювався як конкурент таким недорогим седанам, як Renault Logan, Peugeot 301 і Citroen C-Elysee.

Перелік обладнання Tipo може включати мультимедійний комплекс з п’ятидюймовий сенсорним дисплеєм, Bluetooth і голосовим управлінням, а також навігацію компанії TomTom. Втім всі ці «фішки» не входять в базове оснащення.

Ravon R4

Ravon R4 – перелицьована версія Chevrolet Cobalt. Автомобіль збирають в Узбекистані на спільному підприємстві з американською General Motors. За габаритами цей седан більше, ніж R3. Як результат, багажник тут більше приблизно на 140 літрів.

R4 входить в трійку найбільш доступних седанів в Україні.

Під капотом – 1.5-літровий атмосферний двигун, що працює в парі з 5-ступінчастою «механікою». Середні витрати пального – 6.2 літра на 100 кілометрів.

Chery Tiggo 2

Chery Tiggo 2 – найдешевший кросовер в Україні. Він також єдиний представник китайської автомобільної промисловості, який потрапив в наш ТОП-10.

Якщо говорити про позашляхові задатки, то Tiggo 2 може похвалитися хіба що збільшеним до 186 міліметрів дорожнім просвітом. В іншому він, по суті, нічим не відрізняється від звичайного хетчбек з переднім приводом.

Citroen C-Elysee

Citroen C-Elysee – один з небагатьох європейських автомобілів в категорії до $15 000. Його головні конкуренти – Renault Logan і Peugeot 301.

У мінімальній комплектації C-Elysee оснащується 1.2-літровим атмосферним бензиновим мотором, який видає всього 82 кінських сили. Двигун працює в парі з 5-ступінчастою «механікою».

Автомобіль може похвалитися невисокими витратами палива – в змішаному циклі менше 5 літрів на 100 кілометрів. Також у нього досить місткий багажник – 506 літрів.

У лінійці моторів також є дизельний агрегат, який взагалі споживає 4.3 літра.

Volkswagen Polo

В даному випадку мова йде про Volkswagen Polo в кузові «седан». До класичного «Поло» цей автомобіль має досить опосередковане відношення.

Базовий мотор для седана – 1,6 літровий агрегат, який видає 90 кінських сил і 155 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з 5-ступінчастою «механікою».

У лютому 2020 року Volkswagen представив новий Polo Sedan. В автомобілі тепер може бути встановлена ​​мультимедіа з 8,25-дюймовим екраном, а також кермо з підігрівом і органами управління.

Коли продажі нового седана «Поло» стартують в Україні, поки невідомо.

Lada Granta

Lada Granta – найдешевший, проте далеко не найпопулярніший автомобіль в Україні.

У «базі» седан не може похвалитися ефективною силовою установкою. При обсязі 1.6 літра мотор видає всього 87 кінських сил. При цьому в змішаному циклі витрачає 6.6 літра палива на 100 кілометрів.

Щоправда, чого не відняти у «Гранти», так це місткості. Обсяг її багажника – 520 літрів.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть