Топ-10 кращих міських кросоверів у 2020 році

Кращі кросовери для міста у 2020 році

Міські кросовери – один з найбільш «живих» сегментів автомобільного бізнесу. За останні кілька років маленькі «позашляховики» з’явилися в лінійці практично всіх світових виробників.

Щоправда, не всі моделі представлені в Україні. Наприклад, український офіс Renault вирішив згорнути продажі свого найменшого кросовера – Captur. Отже, українці не зможуть оцінити нове покоління автомобіля.

Але засмучуватися не варто. Любителям невеликих «паркетників» є з чого вибрати. Щоб показати це наочно, MMR вирішив скласти топ-10 міських кросоверів. При складанні рейтингу ми брали до уваги моделі, які належать до класу субкомпактних CUV.

Нагадаємо, що до субокомпактних відносять кросовери, які побудовані на платформі легкових автомобілів В-класу. Як правило, вони мають обмежені позашляхові можливості. Однак в місті подібні автомобілі дуже практичні завдяки збільшеному кліренсу і сучасним системам безпеки.

Отже, наша десятка кращих міських кросоверів виглядає наступним чином

Nissan Juke

Зовсім скоро в Україні стартують продажі Nissan Juke другого покоління. Японцям знадобилося 10 років, щоб приготувати наступника – перше покоління «Жука» дебютувало в 2010-му.

У порівнянні з попередником новий Juke став на 75 міліметрів довше, на 35 міліметрів ширше і на 30 міліметрів вище. При цьому кросовер «схуд» на 23 кілограми.

Приріст в габаритах позитивно позначився на місткості салону: запас для ніг задніх пасажирів збільшився на 58 міліметрів, а простору над головою стало більше на 11 міліметрів. Крім того, у новинки на 20% більший багажник – 422 літри.

Під капотом – літровий 117-сильний турбомотор – спільна розробка альянсу Renault-Nissan і Daimler. Силовий агрегат поєднується з 6-ступінчастою «механікою» або 7-ступінчастим «роботом».

Peugeot 2008

Ще одна новинка 2020 року в Україні – Peugeot 2008. Кросовер змінив покоління, істотно змінивши й свій вигляд. Тепер це один з найбільш привабливих автомобілів в своєму класі.

Новий 2008-й став більше попередника. Новинка на 141 міліметр довша, а колісна база збільшилася на 72 мм. Відповідно, зріс простір в салоні, а обсяг багажника становить 405 літрів під шторкою проти 360 у дореформеної моделі.

Також кросовер тепер має повністю електричну версію. Електромобіль рушить 136-сильний електромотор, який живить батарея ємністю 50 кВт*год. Запас ходу – близько 300 кілометрів.

На підзарядку кросовера від побутової електромережі доведеться витратити 16 годин, а при використанні експрес-зарядки запас енергії можна поповнити до 80% за півгодини.

Mazda CX-30

Продажі абсолютно нового кросовера Mazda – CX-30 – стартували в Україні також в 2020 році. Формально автомобіль відноситься до старшого класу компактних кросоверів – він всього на вісім сантиметрів менше Kia Sportage.

І хоча в лінійці японської компанії є більш компактна модель – CX-3 – ми все ж вирішили включити в рейтинг саме CX-30. На те є кілька причин. По-перше, тому що CX-30 істотно менше – приблизно на 15 сантиметрів – бестселера «Мазди» CX-5. І на тлі старшого брата «тридцятка» виглядає «субкомпактом».

По-друге, Mazda CX-30 – це нова модель, в якій втілені останні досягнення компанії. Зокрема, кросовер вже встиг прославитися завдяки тому, що в 2019-му став найбезпечнішим автомобілем за всю історію краш-тестів Euro NCAP в категорії «безпека дорослих пасажирів і водія».

Toyota C-HR

Нова модель Toyota C-HR дебютувала в 2016 році. А в 2019-м встигла пережити перший фейсліфтінг.

Зовні оновлену версію можна відрізнити за новим переднім бампером з більш широкої решіткою адіатора і декоративною накладкою в колір кузова. Протитуманні фари перенесли трохи вище, а між задніми ліхтарями з’явилася накладка.

У палітрі кольорів з’явився новий відтінок «помаранчевий металік». Також автомобіль можна замовити з двокольоровим забарвленням з чорним дахом.

Toyota C-HR стала першою моделлю бренду в Україні, яка отримала мультимедійну систему з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Крім цього кросовер оснастили можливістю голосового управління.

Volkswagen T-Roc

Нова модель Volkswagen T-Roc дебютувала в 2017 році. Це найменший кросовер в модельному ряду марки в Україні. Хоча в Європі представлена ​​і більш компактна модель – T-Cross.

T-Roc побудований на шасі, яке вже використовується на Polo і SEAT Ibiza.

В оснащення кросовера входить електронна приладова панель з діагоналлю екрану майже 12 дюймів, бездротова зарядка для смартфона, адаптивний круїз-контроль і 300-ватна аудіосистема з восьмиканальним підсилювачем, налаштована компанією Beats.

SEAT Arona

Дебют SEAT Arona відбувся в 2017 році. Автомобіль побудували на одному шасі з Ibiza.

Дорожній просвіт кросовера в порівнянні з хетчбеком збільшився на 15 міліметрів. Сидіння в «Ароні» встановлено на 62 міліметра вище, а вільний простір в районі голів пасажирів збільшився на 37 міліметрів спереду і на 33 міліметра ззаду.

Обсяг багажника досягає 400 літрів, що на 108 літрів більше, ніж у Ibiza.

В оснащення моделі входить адаптивний круїз-контроль, безключовий доступ, автоматичний паркувальник, бездротова зарядка для смартфона і аудіосистема Beats з сабвуфером, шістьма колонками і 300-ватним восьмиканальним підсилювачем.

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq дебютував в 2019 році. За габаритами кросовер можна порівняти з Volkswagen T-Roc і Hyundai Creta. Фірмові рішення Simply Clever, а їх більше 20, включають парасольку в двері водія і захисні накладки на кромки дверей.

Kamiq можна укомплектувати 10,25-дюймовою цифровою «приборкою» і центральним дисплеєм діагоналлю до 9,2 дюйма. У стандартне оснащення кросовера входить функція утримання в смузі і система екстреного гальмування, що визначає пішоходів.

За доплату Kamiq обладнають асистентом парковки, підтримкою голосових команд і жестів для мультимедійної системи, а також висувним фаркопом і електроприводом багажника.

Citroen C3 Aircross

У 2017 році дебютував міський кросовер від Citroen – C3 Aircross. Автомобіль побудований на базі хетчбека C3, але зі збільшеним на 20 міліметрів дорожнім просвітом. Залежно від положення задніх сидінь, оснащених поздовжнім регулюванням, обсяг багажника може становити від 410 до 520 літрів.

C3 Aircross оснащується виключно трансмісією з приводом на передні колеса. Однак для бездоріжжя передбачена система з п’ятьма режимами роботи: стандартний, пісок, бездоріжжя, сніг і з виключеною ESP.

В оснащення кросовера входить автоматичне екстрене гальмування при загрозі фронтального зіткнення, моніторинг «сліпих» зон і стеження за розміткою. За доплату будуть доступні проекційний дисплей, панорамний дах з люком і бездротова зарядка для смартфона.

Kia Stonic

Kia Stonic побачив світ в 2017 році. У списку оснащення новинки можна виділити комплекс систем безпеки і допомоги водієві, включаючи автоматичне екстрене гальмування при загрозі фронтального зіткнення. Є у моделі і система автоматичного управління дальнім світлом.

Разом з тим вже в базову комплектацію Stonic входить мультимедійний комплекс з тачскріном і підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Hyundai Kona

Дебют Hyundai Kona відбувся в 2017 році. Представники компанії запевняли, що модель побудована на абсолютно новій платформі.

Зовні новинка примітна двоколірним оформленням кузова, захисними пластиковими елементами в обвісі і на арках, а також багатокомпонентною «роздільною» оптикою.

В оснащення кросовера увійшли сучасні системи безпеки і допомоги водієві. Це автоматичне екстрене гальмування при загрозі фронтального зіткнення і управління «дальнім» світлом, а також активне утримання в смузі.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть