Топ-10 кращих пікапів у 2020 році

Кращі вантажні автомобілі в кузові «пікап» 2020 року

Пікапи – далеко не найбільш популярний сегмент автомобілів в Україні. Проте, це не означає, що він не заслуговує на увагу. В цілому в світі ці вантажівки користуються хорошим попитом. Так, наприклад, Ford F-Series є одним з найбільш продаваних автомобілів на планеті.

Тому інтерес до пікапів з боку виробників теж високий. Пікап вже є в модельному ряду Mercedes. Незабаром подібні вантажівки з’являться в лінійці Tesla і Hyundai.

Саме тому MMR вирішив скласти топ-10 кращих пікапів сучасності. Під час складання рейтингу ми брали до уваги обсяг продажів даних автомобілів на таких ринках, як США, Європа і Україна.

Не всі з перелічених моделей представлені в нашій країні офіційно. Однак в цілому знайти в продажу їх можна.

Chevrolet Silverado

Chevrolet Silverado – один з найбільш продаваних автомобілів в США. Американці купують цей пікап куди частіше, ніж «легковики».

Нове покоління «Сільверадо» дебютувало в 2018 році. Новинка отримала полегшену конструкцію кузова, найбільшу в класі вантажну платформу, а також новий 3-літровий дизельний мотор.

В оснащення нового Silverado входять керовані електронікою шторки в решітці радіатора, мультимедійна система з підтримкою Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth і LTE WiFi, а також бездротова зарядка для смартфонів.

Позашляхову модифікацію – Trailboss – укомплектували ліфтованою на п’ять сантиметрів підвіскою, заднім диференціалом, що блокується, захистом днища, посиленими амортизаторами і 18-дюймовими колісними дисками з «зубастими» покришками.

Ford F-150

Ford F-Series – найбільш продаваний пікап в світі. А бестселером в лінійці є молодший представник сімейства – F-150.

В цьому році пікап змінив покоління. Інженери Ford принципово не стали істотно переглядати дизайн екстер’єру автомобіля. Виробник як і раніше виготовляє кузовні панелі F-150 з використанням великої частки алюмінію. А сам пікап, як і раніше, побудований на сталевій рамі.

У салоні з’явилася мультимедійна система з 12-дюймовим екраном, а також віртуальна панель приладів того ж розміру.

Опціонально можна замовити крісла, які здатні розкладатися майже на 180 градусів, столик, що складається, а також станцію для підзарядки електричних приладів від бортової електромережі.

Ram 1500

Ram 1500 – один з найпопулярніших пікапів в США. У 2018 році було представлено нове покоління автомобіля. Новинку оснастили гібридною силовою установкою, пневматичною підвіскою і новим позашляховим пакетом.

До складу пакета 4×4 Off-Road входить ліфтована на 25 міліметрів підвіска, задній диференціал з електронним блокуванням, 32-дюймові позашляхові покришки, захист двигуна і бензобака, а також задня підвіска зі зміненою геометрією.

До переліку оснащення пікапа входять адаптивна світлодіодна оптика, панорамний дах, інформаційно-розважальна система з 12-дюймовим дисплеєм, навігацією і точкою доступу WiFi, п’ять USB-портів і адаптивний круїз-контроль.

Jeep Gladiator

Gladiator – перший серійний пікап легендарного американського виробника позашляховиків компанії Jeep. Автомобіль дебютував в 2018 році. Його побудували на базі знаменитого Wrangler.

Зовнішність Gladiator практично повністю ідентична «Ренглер». Для поліпшення аеродинаміки і охолодження двигуна дизайнерам довелося трохи нахилити верхню частину решітки радіатора і збільшити розмір фірмових прорізів.

До оснащення пікапа входить мультимедійний комплекс з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, порти USB і USB-C, розетка для підключення побутової електроніки і семидюймова цифрова приладова панель.

Mitsubishi L200

Mitsubishi L200 – один з найпопулярніших пікапів в Україні. У 2018 році модель пережила оновлення. Новинка отримала нову зовнішність і доопрацьований повний привід.

Тепер у L200 є повний набір електроніки, що допомагає водієві. До цього переліку входять такі системи, як контроль сліпих зон, автоматичне екстрене гальмування, попередження випадкового прискорення, допомогу при виїзді з парковки заднім ходом, круговий огляд і автоматичне дальнє світло.

Ford Ranger

Ranger – єдиний пікап Ford, представлений в Україні офіційно. У 2019 дебютувала оновлена ​​версія моделі для Європи.

Пікап отримав оновлену лінійку двигунів і розширений набір електронних систем безпеки. Зовнішність «Ренджер» трохи змінилася за рахунок установки інших бамперів і решітки радіатора. У старших комплектаціях стали доступні ксенонові фари зі світлодіодними денними ходовими вогнями.

Виконання Limited відрізняється сидіннями з обробкою чорною шкірою і ексклюзивними 17-дюймовими колесами. А версія Wildtrak – кольором Saber Orange, затемненою решіткою радіатора і вентиляційними прорізами.

Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok – мабуть, найпопулярніший пікап серед європейських конкурентів.

Автомобіль представлений на ринку з 2010 року і найближчим часом повинен змінити покоління. Новий «Амарок» побудують в партнерстві з американцями. Новинка розділить вузли та агрегати з Ford Ranger.

За попередньою інформацією, новий Amarok обзаведеться передовими двигунів V6 – як бензиновими, так і дизельними. Зокрема, в лінійку може увійти 2,7-літровий бензиновий агрегат з подвійним турбонаддувом і 3-літровий дизель.

Nissan Navara

Nissan Navara без сумніву є одним з кращих пікапів сучасності. Його платформу навіть використовував Mercedes при розробці свого першого пікапа X-Class.

У 2019 європейська версія «Навари» оновилася. Автомобіль трохи змінився зовні, отримав нову коробку передач і допрацьовані двигуни. Інженери попрацювали над дизельним двигуном об’ємом 2,3 літра. Агрегат отримав систему common rail зі збільшеним тиском уприскування, знижену ступінь стиснення, а також модифіковані системи охолодження і очищення вихлопних газів.

Ще два важливих нововведення – пружинна задня підвіска, яка прийшла на зміну ресорам, і дискові задні гальма замість барабанних. Передні гальма в свою чергу збільшилися з 296 до 320 міліметрів.

Toyota Hilux

Оновлений Toyota Hilux для Європи дебютував в червні 2020 року. Головна візуальна відмінність оновленого пікапа – збільшилася в розмірах решітка радіатора, інші світлодіодні фари і ліхтарі. У салоні – нова «приборка» і поліпшена мультимедійна система з восьмидюймовим дисплеєм.

Додатково для моделі запропоновані запуск двигуна з кнопки, навігаційна система, передні і задні датчики паркування. Також доступна аудіосистема JBL з 800-ватним восьмиканальним підсилювачем, дев’ятьма динаміками і технологією, яка покращує якість звучання стислих аудіоформатів.

До переліку аксесуарів входить кришка вантажної платформи з електроприводом.

Isuzu D-Max

Пікап Isuzu D-Max змінив покоління в 2019 році. Вантажівка змінилася зовні, додала в комфорті і оснащенні, отримала модернізований двигун, зберігла рамну архітектуру з ресорним заднім мостом і тепер може долати 80-сантиметровий брід.

Діагональ екрану мультимедійної системи в топових комплектаціях досягає 9 дюймів. Розважальний комплекс сумісний з Apple CarPlay і Android Auto. У максимально оснащених версіях є адаптивна світлодіодна оптика, система моніторингу сліпих зон і шість подушок безпеки.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть