Топ-10 «найтихіших» автомобілів у 2020 році (Фото)

Які автомобілі мають кращу звукоізоляцію салону в 2020 році

Автомобільні компанії постійно змагаються, у кого краще двигун, або чия «коробка» швидше перемикає передачі. Але якщо вас не особливо цікавлять динамічні характеристики, а вам, перш за все, важливий комфорт в салоні?

Якщо мова йде про акустичний комфорт, то в такому випадку потрібно вибирати автомобіль з кращу звукоізоляцію. А допомогти вам в цьому зможе добірка, складена MMR.

Ми вивчили європейські та американські дослідження автомобілів на предмет шуму в салоні, і вибрали 10 моделей з найкомфортнішим з точки зору акустики салоном. У «десятку» потрапили тільки ті моделі, які або офіційно представлені в Україні, або досить популярні, щоб їх можна було без проблем купити у «сірих» дилерів.

До останніх, наприклад, відносяться електромобілі Tesla, які офіційно не продаються в Україні, але через високий попит досить активно завозяться в нашу країну.

Tesla Model S

Електричний привід став новою зброєю у війні проти шуму в салоні. І Tesla – один з піонерів в цій області. А Model S є флагманської моделлю компанії. Мабуть, єдиний звук, який ви почуєте в цьому електромобілі на швидкісному шосе, – це шум шин. Особливо, якщо мова йде про 20-дюймові колеса. Але їзда по місту буде проходити практично в ідеальній тиші.

Також у Model S дуже хороша аеродинаміка. А це означає, що вітер вам теж не буде докучати своїм шумом.

В цілому, будь-яка модель Tesla відрізняється хорошим рівнем звукоізоляції. Отже, любителі тиші можуть не обмежувати свій вибір тільки «еской».

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace – ще один електромобіль в нашій добірці, який експерти хвалять за хороший рівень звукоізоляції.

I-Pace – перший електромобіль Jaguar. І один з не багатьох електрокарів, який представлений в Україні офіційно. Автомобіль являє собою преміальний кросовер з відмінним комфортним салоном. Тиша в салоні зберігається навіть на високих швидкостях.

Електронні помічники і підвіска працюють так, що проблем з шумом в салоні не виникає навіть у комплектаціях з великими колесами.

Porsche Taycan

Taycan – перший електромобіль Porsche. І, як і будь-який інший електромобіль, він тихий за замовчуванням. До того ж мова йде про автомобілі класу «люкс». А це означає, що над звукоізоляцією тут працювали кращі фахівці.

Porsche Taycan, також, як і Jaguar I-Pace, представлений в Україні офіційно.

Топова версія «Тайкана» оснащується батареєю ємністю 96 кВт*год, що можна порівняти c Tesla Model S. Акумулятор можна зарядити за п’ять годин. А на швидку зарядку до 80% піде всього 15 хвилин.

Mercedes S-Class

S-Class – це не тільки представницький седан, розрахований на найбагатшу публіку. На даній моделі Mercedes демонструє свої самі передові технології. У тому числі і в області боротьби зі сторонніми звуками в салоні.

В арсенал «антизвукової зброї» Mercedes S-Class входять кращі звукоізолюючі матеріали, пневматична підвіска і подвійне скло. Окремо варто відзначити систему, яка вміє читати дорогу попереду і заздалегідь налаштовувати підвіску під відповідні дорожні умови.

Audi A8

Audi A8 – один з головних конкурентів Mercedes S-Class. В тому числі, з точки зору комфорту в салоні. Коли мова йде про зразкову звукоізоляцію інтер’єру, мало знайдеться рівних представницькому лімузину A8.

Одна з головних переваг A8 – гібридна силова установка, яка дозволяє рушати на електричній тязі в повній тиші.

Більш того, автомобіль не докучає сторонніми шумами на високих швидкостях. А в міських умовах його кабіна тиха, як українська ніч.

BMW 7 Series

Неможливо уявити «акустичний» рейтинг і без BMW. У баварців безумовним зразком роботи над звукоізоляцією є флагманський лімузин 7 Series. Найтихішою модифікацією в лінійці визнано гібрид з підзарядкою BMW 745e.

Батарея автомобіля дозволяє проїхати на «безшумній» електричній тязі кілька десятків кілометрів.

Останнє оновлення «сімки» викликало чимало суперечок. Однак якщо ви сидите позаду і насолоджуєтеся ідеальним салоном, то яке вам діло до зовнішнього вигляду.

Range Rover PHEV P400e

Гібридний Range Rover – мабуть, найкращий варіант для безшумної їзди по бездоріжжю. Пневматична підвіска дозволяє згладжувати навіть найкрутіші нерівності. А робота по звукоізоляції салону виконана на рівні Mercedes S-Class і BMW 7 Series.

Ще один плюс – просторий салон. Особливо, якщо ви виберете версію з подовженою колісною базою.

До того ж гібридна силова установка дозволяє проїжджати виключно на електричній тязі кілька десятків кілометрів у повній тиші.

Porsche Panamera E-Hybrid

Porsche Panamera E-Hybrid – гібридний спорткар, який має не тільки неабияку динаміку, а й відмінний рівень акустичного комфорту.

Безшумно на електричній тязі гібридна «Панамера» може проїхати близько 50 кілометрів. При цьому, заявлена ​​витрата палива при їзді в комбінованому режимі дорівнює 2,5-літра на 100 кілометрів.

Максимальна швидкість в електричному режимі – 140 кілометрів на годину.

Bentley Bentayga

Поява Bentley Bentayga ознаменувала еру люксових кросоверів. При цьому перед нами один з найшвидших «паркетників» в світі. Його максимальна швидкість може перевищувати 300 кілометрів на годину. Однак це не заважає йому залишатися комфортним і дуже тихим автомобілем.

Навіть величезний 6-літровий мотор (не представлений в Україні на цій моделі) практично не чутно в салоні, на який би швидкості ви не їхали. Оптимальну роботу двигуна забезпечує 8-ступінчастий «автомат».

У найближчому майбутньому світ повинна побачити гібридна версія Bentayga, яка, очевидно, буде навіть тихіше за свого бензинового побратима.

Rolls-Royce Cullinan

Автомобілі Rolls-Royce отримали світову популярність завдяки своїй неповторній комфортабельності. Лімузини британської марки можуть похвалитися неперевершеним комфортом салону, в тому числі і з точки зору акустичного комфорту.

У цьому плані не є винятком і Cullinan – перший в історії Rolls-Royce кросовер. І найдорожчий «паркетник» в світі.

Величезний розмір автомобіля означає, що пасажири сидять далеко від моторного відсіку і не чують ніяких «технічних» звуків.

До того ж в цьому автомобілі використано стільки звукоізолюючих матеріалів, що єдине, що ви можете почути – це шурхіт ваших мешт по ворсистих килимках у вас під ногами.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть