Огляд Lifan Smily

Китайські автовиробники сьогодні старанно рухаються в напрямку, який визначили і освоїли вздовж і впоперек автовиробники з Кореї і Японії, що завоювали непогану репутацію, випускаючи моделі-копії більш відомих європейських брендів, природно, вносячи певні корективи: дещо змінюючи стиль, конструкцію, дизайн і так далі .

Ось і китайський Lifan Smily (Ліфан Смайлі) є не більше ні менше копією легендарного Міні Купера. Але копія не точна, а зі своїми «фішками». Чи хороші ці «фішки», і чим же китайський автовиробник спробував здивувати любителів недорогих, але красивих автомобілів, дізнаємося в даному огляді.

Технічні характеристики і вартість хетчбека.

Мабуть, найголовніше перевага Smily – ця його відносно низька вартість: ціна китайського хетбек на порядок нижче ціни його англійського прототипу, що не може не радувати потенційних покупців.

До слова, всього існує дві версії названого авто: перша – бюджетна, друга – трохи дорожче. Відмінності у них невеликі: у бюджетній комплектації авто не передбачено наявності задніх електросклопід’ємників і кондиціонера, як втім, не може вона похвалитися і литими дисками, системами EBS і ABS, парктроніком.

При цьому подушки безпеки присутні в обох комплектаціях. Також в обох варіантах один силовий агрегат – 16-клапанний 1,3-літровий бензиновий движок, потужністю 89 кінських сил.

Витрата палива Ліфан Смайлі – 6,3 літра на сотню кілометрів. Час розгону авто до 100 км / год складає 14,5 с. Трансмісія – 5-ступінчаста механіка.

Габарити автомобіля досить компактні, від того водій і пасажири відчувають себе в салоні авто не зовсім комфортно. Багажник для такого автомобіля вельми місткий, його обсяг дорівнює 300 літрам.

Салон автомобіля.

Окремим пунктом хотілося б відзначити непогану укомплектованість салону автомобіля. Потужна якісна аудіосистема забезпечує якісний надійний звук. На дверцятах авто розташовується велика кількість різних кишень. Панель приладів зручна, всі необхідні кнопочки-важільці розташовуються під рукою.

Сидіння автомобіля розроблялися з урахуванням будови тіла людини, тому вони забезпечують комфортну підтримку спини, шиї і попереку, завдяки чому, провівши за кермом ні 1:00, водій та його пасажири не будуть відчувати себе дискомфортно.

Правда, варто обумовити і той факт, що матеріали, використані в обробці салону, назвати якісними не вийти. І тут дивуватися нема чому, адже це все ж не Міні Купер, а його нехай і непоганий, але прототип.

Кілька слів про динаміку.

Мабуть, очевидно – чекати чудес від китайського хетбек не варто. Даний автомобіль не створений для швидкої динамічної їзди по трасі.

Передачі перемикаються з характерним тріском, створюється враження, що в авто щось вийшло з ладу, але це всього лише недоліки китайських розробників, не більше. До сотні машина розганяється зі кріпе і ніби з останніх сил, движок явно не розрахований на великі швидкості. А ось для спокійної міської їзди цей автомобіль в самий раз.

Підведемо підсумок.

В цілому, якщо не чекати чогось феєричного, то Lifan Smily цілком може задовольнити запити невередливих автолюбителів. Ця машина має зручними габаритами, цілком собі пристойної комплектацією, і нехай це явно не гоночний болід, зате за вельми невелику вартість ви можете придбати досить непогану і невибагливу міську машинку.


Не пропустіть