Експерт назвав всі тонкощі безаварійного водіння навесні

Висока аварійність на дорогах відзначається не тільки взимку через слизьку дорогу, а й навіть навесні, коли водії втрачають пильність.

Деяких водіїв сліпить незвично яскраве сонце, а частина потрапляє в ДТП через замерзлий вранці асфальт. При виборі режиму швидкості в цю пору року варто звертати увагу на стан проїжджої частини. Тому автомобільний експерт в інтерв’ю розповів, як не потрапити в аварію.

Експерт зазначив, що навесні краще пересісти на громадський транспорт. Проте, є й інший сценарій, якщо цей варіант не підходить.

«Потрібно розуміти, що зараз такий період – весна. Ще не літо, і сама весна тендітна. Вночі трапляються заморозки, а вдень сонечко. Сніг тане, а до вечора може схопитися льодом. Якщо ви їздите, в цей час треба акуратно вести автомобіль. Уникати різких перелаштувань, гальмувань і намагатися плавно керувати, враховуючи, що погода складна. У будь-який момент може попастися лід, якого ще вчора не було».

При цьому варто утриматися від ранньої зміни гуми і дочекатися травня. Коли встановиться середня добова температура в 5 градусів, тоді і можна поставити літню гуму.

Джерело avtodream.org

Не пропустіть