Бюджетний Daewoo Nexia: плюси та мінуси автомобіля

Сьогодні ми хочемо поговорити про переваги та недоліки недорого автомобіля Daewoo Nexia, який зумів здобути свій сегмент українського авторинку.

Автомобіль Daewoo Nexia почав свою історію в далекому 1984 році. Ось тільки тоді його виробництвом займався концерн Opel, і носив він назву Kadett Е.

Машина вийшла настільки вдалою за співвідношенням ціна/якість, що 1985 році одержала звання «Автомобіль року».

За таку можливість вхопилися в Daewoo, і в 1987 році придбали право випуску своєї лінійки на базі Kadett Е. Після низки змін назв, в 1994 році на ринок вийшла знайома всім Nexia.

Головні переваги автомобіля:

Головною перевагою автомобіля була, є і залишається його ціна: як низька вартість покупки самої машини, так і її технічне обслуговування. Навіть зараз запчастини до авто легко знайти на ринку і ціна, що важливо, не кусається.

Nexia має шикарну підвіску. Досвідчені водії, які провели за кермом авто не один десяток тисяч кілометрів, відзначають, що вона має ідеальну підвіску. Вона м’яка і комфортна навіть при наших дорогах. Це значний плюс.

Варто відзначити, що автомобіль має значний об’єм багажного відділення, цілих 530 літрів.

З якими мінусами ви зіткнетеся після покупки:

Перш за все, необхідно розуміти, що це автомобіль навіть не минулого покоління. Ви купуєте машину родом з 80-х, зовнішній вигляд якої залишає бажати кращого. Nexia і правда максимально асексуальна, захоплення на дорозі не викликає.

Та й у водінні водій зіткнеться з низкою недоліків. Якщо вивчити відгуки власників, то всі одноголосно сходяться на наступних недоліках:

Швидкість

І справа навіть не в тому, що ви не зможете «летіти» по трасі. Водії відзначають, що вже на швидкості понад 100 км/год автомобіль починає відчувати кожен порив вітру, навіть від зустрічних вантажівок. Їхати в такій напрузі і постійно ловити кермо – не найприємніша подорож. Тому ідеальною для руху по трасі називають швидкість 80-90 км/год.

Рульове керування

Управляти Nexia також не найприємніше заняття. Чотири обороти керма від упору до упору – це занадто багато. Недосвідчений водій може просто не встигнути в критичній ситуації вивернути кермо.

Зимовий комфорт

Daewoo Nexia – авто, яке не призначене для суворих зим. Власники відзначають, що заводиться машина на холоді досить добре, проблем не виникає при наших зимових «мінусах».
Проблема полягає в іншому. Потрапити в салон автомобіля буває складно. Багато автовласників скаржаться, що замерзають замки, впоратися з якими не допомагають ніякі засоби.

Прогріти салон також складно. Через відсутність салонного фільтра радіатор грубки постійно забивається, що не дає проникнути теплому повітрю в салон. Крім того Nexia не має режиму обдування теплим повітрям ніг і лобового скла.

Погодьтеся, досить істотна проблема.

Отже, Daewoo Nexia – це відмінна робоча машинка. Вона буде ідеальним доповненням до сім’ї, як другий автомобіль. Наприклад, для поїздок на дачу по поганих дорогах в літню пору.

Джерело ukrnews24.net

Не пропустіть