Існує одне правило – як не одержати штраф за неправильне паркування

Водій отримає штраф, якщо інспектор поліції доведе, що автомобіль знаходиться на стоянці понад 5 хвилин, передає newsoboz.orgз посиланням на gazeta.ua.

255 грн штрафу заплатить автомобіліст, якщо порушить правила паркування. Коли таке порушення загрожує безпеці руху або перешкоджає йому, розмір штрафу складе 510 грн, говориться в Правилах дорожнього руху.

Стоянка – це припинення руху автомобіля на час більше ніж 5 хвилин з причин, не пов’язаних з посадкою або висадкою пасажирів, завантаженням або розвантаженням вантажу, написано в ПДР.

Тому, перед тим, як виписати штраф, інспектор повинен зробити на службовий відеореєстратор безперервний відеозапис такої стоянки, тривалість якого не може бути менш як 5 хв.

Однак на практиці поліцейські цих вимог не дотримуються. Вони долучають до постанови фото з місця події або коротке відео. Такі відео не доводять, що автомобіль припинив рух більш ніж на 5 хв. Сама постанова не може бути доказом порушення правил стоянки.

В результаті суд скасовує такий штраф за межі не доведення інспектором саме факту стоянки тривалістю не менше 5 хв.
Якщо працівник патрульної поліції виписав штраф за порушення Правил дорожнього руху, то термін сплати штрафу – 15 днів з дня порушення. Якщо не оплатити штраф за цей період, він подвоюється і стягується Виконавчою службою. Вона має право накласти арешт на автомобіль, нерухомість і т.д.

Джерело newsoboz.org

Не пропустіть