Жертвами аферистів стають власники викрадених машин

Час до часу стаються крадіжки машин. Це факт, хоч і сумний. Потерпілі, звісно, заявляють у поліцію, але водночас намагаються розшукати своє авто й самотужки. Про таке розповідає газета Експрес.

Для цього дають оголошення в соціальні мережі. Цим і стали користуватися шахраї. Вони телефонують власникам викрадених машин і повідомляють, що знають про місцезнаходження автівки. І навіть готові повідомити про це, але — не безплатно.

“Нещодавно так обдурили подружжя із Житомира, у якого було вкрадено легковик ВАЗ-20163, — розповіла керівник прес-служби ГУ НП області Алла Ващенко. — Після зникнення машини та оголошення про це в соцмережах їм зателефонували. Якийсь чоловік пообіцяв вказати місцезнаходження машини, запросивши за це 3500 гривень.

Власниця авта скинула гроші на його банківську картку, але після цього незнайомець вже не відповідав на дзвінки. Ще три подібні спроби шахрайства не увінчалися успіхом для аферистів — власники викрадених машин вчасно запідозрили обман. Такі аферисти працюють швидко — щойно в мережі з’являються оголошення про вкрадене авто, тут-таки телефонують власникам і пропонують допомогу за гроші”.

У поліції застерігають не довіряти таким “добродіям”, які прагнуть допомогти знайти чи повернути вкрадені автомобілі. Інакше, крім зниклої машини, є ризик розпрощатися ще й з грішми.


Не пропустіть