Водії з іноземними номерами блокували рух на українсько-словацькому кордоні (ФОТО)

Власники автомобілів з іноземними номерами зібралися на акцію у пункті пропуску «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною, вимагаючи збільшити термін перебування своїх машин на території України, пише ua.racurs.ua.

Як повідомляє управління Нацполіції в Закарпатській області, близько 40 водіїв автомобілями перекрили рух транспорту на КПП.

Автовласники вимагають зустрічі з керівництвом регіону для перегляду цієї норми.

Сьогодні законодавством передбачено, що машини з іноземною реєстрацією можуть перебувати на території України 5 днів.

Правоохоронці попередили власників авто, які заблокували рух на кордоні, про кримінальну відповідальність за це правопорушення.

Нагадаємо, раніше водії з іноземними номерами вже влаштовували подібні акції після того, як 4 березня Закарпатська митниця повідомила, що довідка з СТО про ремонт автомобіля більше не є підставою для відтермінування технічного перетину кордону, обов’язкового для автомобілів з іноземною реєстрацією. 9 березня близько 150 авто з іноземними номерами заблокували рух через пункт пропуску «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні.

За словами водіїв, чинна норма про технічний перетин кордону суттєво ускладнює життя тисячам жителів Закарпаття, які їздять в режимі транзиту, і змушені кожні п’ять днів вирушати на так званий перетин.

PM229image006(1)

PM421image004(1)


Не пропустіть