Відео дня: водій безпілотного Tesla Model S спить за кермом

Заснути за кермом – один з найстрашніших речей, які тільки можуть трапитися з людиною за кермом автомобіля. Світові бренди активно «вчаться» робити справжні безпілотні авто, але перші серійні зразки можуть з’явиться в продажі лише в 2021 році. Тим не менш, деякі сучасні моделі вже володіють “базовими навичками”. Наприклад, електрокар Tesla Model S, пише Павло Новожилов на auto.ria.com

Системи автономного управління з’явилися в автомобілях Tesla ще в жовтні 2015 року одночасно з новою версією програмного забезпечення. Tesla Model S, оснащена такими опціями, може триматися в займаній смузі, перебудовуватися при включенні поворотника, змінювати швидкість, а також шукати вільні паркувальні місця і займати їх. Саме цим комплексом послуг вирішив скористатися власник однієї з таких модифікацій і поспати за кермом. Відповідне відео вже розійшлося по мережі.

Втім, назвати подібну їзду безпечною ніяк не можна: на дорозі в будь-який момент може статися щось непередбачуване і водій повинен бути готовим взяти ініціативу в свої руки. До речі, про це пам’ятають і автовиробники. Під час тестування безпілотних машин за кермом, згідно з нормами безпеки, завжди повинен знаходиться водій, здатний в потрібний момент перехопити управління.


Не пропустіть