У Криму заарештували активіста за українські номери на автомобілі (Фото)

Затриманому обрано запобіжний захід – утримання під вартою протягом трьох діб

У м. Саки в окупованому Криму був затриманий проукраїнський активіст Олег Приходько. Про це повідомляється в співтоваристві “Кримські українці”. “Причиною затримання стали українські номерні знаки на автомобілі, не змінені на російські після 1 квітня ц.р. відповідно до російського законодавства.

Олега Приходько затримали співробітники ФСБ, яких викликали інспектори ДІБДР, які зупинили його автомобіль. Відомо, що затриманому обрано запобіжний захід – утримання під вартою протягом трьох діб.

За словами родичів, на даний момент невідомо про підстави затримання, протокол ще не складався. Якщо Олег Приходько був затриманий за керування автомобілем з українськими номерами, то це тягне, згідно з нормами адміністративного права РФ, тільки попередження або накладення адміністративного штрафу в розмірі п’ятисот рублів, але ніяк не затримання.
Повідомляється, що Олег Приходько був відомий в своєму місті проукраїнською позицією, через що його не раз викликали на допити в спецслужби, а в його будинку проводилися обшуки, проте затримали чоловіка вперше”, – йдеться в співтоваристві.


Не пропустіть