У США опубліковані перші відомості про смертельне ДТП за участю Tesla Model S

Національна рада з безпеки на транспорті (NTSB) США опублікувала попередній звіт про аварію за участю Tesla Model S, в якій звинувачують систему автопілота. Експерти встановили, що автомобіль рухався з перевищенням швидкості, пише nv.ua.

NTSB стверджує, що безпосередньо перед аварією Tesla Model S їхав зі швидкістю 120 км/год На трасі, де сталася ДТП, встановлено обмеження 105 км/год. Таким чином, електромобіль перевищив швидкість на 15 км/год.

Аварія сталася в травні поточного року і забрала життя 40-річного американця Джошуа Брауна. В ході інциденту Model S зіткнувся з причепом вантажного автомобіля. За даними NTSB, зіткнення відбулося під кутом 90 градусів, і електромобіль практично залишився без даху.

Агентство підкреслює, що розслідування аварії триває і її ймовірну причину, а також всі обставини, ще належить встановити. Як правило, NTSB публікує підсумковий звіт приблизно через 12 місяців після публікації попереднього.

NTSB не єдина організація, яка веде розслідування. Національне управління безпекою руху на дорогах (NHTSA) також прагне встановити причини ДТП. Крім того, раніше NHTSA запросило у Tesla дані про всі аварії, які можуть бути пов’язані з системою автопілота.


Не пропустіть