В Україні набирає популярність новий вид розводу водіїв

Аферисти виманюють у довірливих водіїв гроші в обмін на фальшиве золото, пише ubr.ua.

В Україні шахраї, грають роль багатих людей, які потрапили в біду, і виманюють у довірливих водіїв гроші в обмін на фальшиве золото. Новий вид розводу водіїв з ходу визначити складно, тому правоохоронці радять автомобілістам: не поспішати, не скупитися і запропонувати реальну допомогу в біді.

З спробою такого обману недавно зіткнулися журналісти одного зі столичних ЗМІ. Зустріч з аферистом відбулася в кінці серпня на Старообухівській трасі, поруч з елітним селищем Конча-Заспа – там на узбіччі з увімкненою “аварійкою” стояв престижний BMW 7-series приблизно 2008 року випуску з іноземними номерами. Поруч з ним бігав чоловік і активно намагався зупинити який-небудь з проїжджаючих повз автомобілів. Журналісти зупинилися біля нього, вирішивши дізнатися, що ж сталося.

Чоловік азіатської зовнішності в дорогому одязі і обвішаний золотом на шиї і руках, на поганій англійській мові повідомив, що його машина поламалася, а в салоні сидить дружина і дитина, у нього немає при собі готівки, а з банківською карткою якісь проблеми. Він почав просити грошей на ремонт автомобіля і на бензин, а замість них кинув у машину журналістів всі свої золоті прикраси і свою візитку, нібито директора автокомпанії запевнивши, що це запорука і вже завтра він поверне на $ 500 більше.

Однак бувалі кореспонденти не повелися на вмовляння чоловіка і запропонували підвести його в ломбард, проте “іноземний бос” не погодився на цей варіант, продовжуючи просити готівку під заставу золота. Журналістам здалося це підозрілим, і вони включили камеру мобільного телефону, щоб записати розмову.

Коли чоловік це побачив, тон його мови змінився – він російською мовою заявив, що мовляв він не бандит і зі словами “Спасибі, командир” забрав свої коштовності, сів у “зламаний” автомобіль і швидко поїхав. Після цього стало зрозуміло, що це був шахрай, який таким чином намагався продати фальшиві ювелірні вироби.

Столичні правоохоронці розповіли, що афера з золотом практикувався і раніше. Причому, не тільки в Києві, а й на автотрасах південних регіонів країни. Виробництво прикрас, зовні не відрізняються від справжніх, криміналом поставлено на потік і багато громадян ведуться на такі афери. “Щоб визначити, хто перед вами: аферист чи людина, що потрапила в біду, потрібно запропонувати свою допомогу (у випадку з водієм BMW – довезти до ломбарду). Шахрай тут же втратить до вас інтерес, адже йому потрібна не допомога, а гроші”, – порадили правоохоронці.


Не пропустіть