Стало відомо, куди злочинці відвозять викрадені авто

Про викриття розгалуженого злочинного угруповання повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, пише autocentre.ua.

Учасники банди займалися крадіжкою машин престижних марок на території нашої країни і далі переправляли викрадені авто за межі України за підробленими документами.

Щоб встановити всю схему, оперативники прикордонних підрозділів відпрацьовували наявну інформацію протягом досить тривалого часу. І ось 18 вересня на міжнародному пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники затримали автомобіль Toyota Highlander. При перевірці документів, наданих водієм, було з’ясовано, що вони (техпаспорт і довіреність на право керування) – підроблені. Прикордонники також встановили, що незаконне переправлення викраденого автомобіля водій здійснював разом зі своїм спільником, який їхав з ним в Toyota Highlander в якості пасажира. Викрадене авто з використанням підроблених документів злочинці намагалися переправити до Грузії через Росію.

Крім цього, при огляді престижного кросовера прикордонники знайшли підроблену страховку і техпаспорт на Range Rover Sport. Цей автомобіль також планувалося найближчим часом переправити до Росії для подальшого перепродажу. При огляді гаражного кооперативу прикордонники разом з поліцейськими розшукали престижний Range Rover Sport, в якому був повний пакет підроблених документів і підроблені номерні знаки.

За твердженням співробітників Держприкордонслужби України, всього протягом останніх декількох місяців прикордонники виявили та припинили п’ять спроб протизаконного переправлення до Грузії викрадених авто. У всіх випадках це були престижні, дорогі моделі. Втім, за твердженням правоохоронців, злочинці також нерідко здають викрадені машини на розбирання.


Не пропустіть