Як автозлодії зламують наші автомобілі

Спосіб проникнення в машину найчастіше залежить від алгоритму роботи її штатних систем безпеки. Наприклад, для автомобілів BMW характерний злом за допомогою провороту циліндра замка водійських дверей. У Toyota Camry розбивають скло водійських дверей для того, щоб підключитися до діагностичного роз’єму і прописати принесений з собою ключ в пам’ять штатного іммобілайзера, пише auto.mail.ru.

Однак найчастіше викрадачі проникають в автомобілі за допомогою так званого подовжувача штатного ключа («вудки»). Це технологія викрадення, яка застосовується для проникнення в автомобілі з системою безключового доступу (Keyless Entry). Зазвичай при такому угоні злодії діють в парі: один залишається біля автомобіля, другий зловмисник супроводжує власника машини. Наприклад, автовласник залишив машину на парковці торгового центру і відправився за покупками.

У цей час супроводжуючий жертву злочинець за допомогою спеціального обладнання передає електронний сигнал ключа, який лежить в кишені власника, своєму посібнику. Той, прийнявши його, відкриває автомобіль і благополучно їде. Радіус дії таких «електронних вудок» досягає 3 км. Найчастіше, вудку закидають на власників таких автомобілів, як Toyota Land Cruiser 200, Nissan Teana і лінійка Range Rover.

Грубу силу теж ніхто не відміняв. Викрадачі досить часто розбивають стекла. Такий спосіб популярний при викраденні Toyota (Land Cruiser і Camry), а також Range Rover Sport.

Третє місце в рейтингу способів проникнень в автомобіль займає злом замка водійських дверей. Цей метод використовують для таких марок машин як BMW, Mitsubishi і Mazda (особливо моделі 3 і 6).

Трапляється, що викрадачі не придумують нічого нового, і просто нападають на автовласників або відвозять машини, причепивши його тросом до своїх автомобілів.


Не пропустіть