Забирайтеся з нашого міста: у Львові протестують проти Яндекс Таксі

З 17 лютого 2017 року у Львові запрацював російський сервіс «Яндекс.Таксі». До нього підключено 350 машин з 15 львівських таксопарків, пише hyser.com.ua.

Послуга відразу викликала чимало суперечок. А 25 лютого, активісти влаштували акцію протесту. Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР з посиланням на Форпост.

Учасники мирної акції ходили по місту і клеїли на автомобілі компанії «Яндекс.Таксі» наклейки з написом «Я працюю на окупанта». Крім того, «Правий сектор» Львівщини на вулицю Наукову викликав близько десятка машин цієї компанії і провів з водіями розмову.

На місці був присутній і представник компанії, але він сказав, що зустрітися з самим керівництвом неможливо. У відповідь активісти попросили представників компанії «забратися з міста до кінця дня».

Львів – п’яте місто в Україні, де працює сервіс: в минулому році «Яндекс.Таксі» запрацював в Києві, Харкові та Дніпрі, а на початку цього місяця – в Одесі.

З моменту запуску сервісу в Львові користувачі соцмереж негативно налаштовані щодо такої послуги.

Ситуацію також прокоментував сам глава міста Андрій Садовий.

За його словами, дозволи на роботу компанії видавав не він, а Фіскальні служби і Укртрансбезпека. До того ж, якщо сервісом не будуть користуватися самі львів’яни, він закриється. Він додав, що «Яндекс.Таксі» з самого початку зарекомендував себе погано: по місту встановили незаконну рекламу, яку потім міська влада наказала демонтувати.


Не пропустіть