Незвичайний бронеавтомобіль з двигуном Land Rover помічений на вулицях Києва (Фото)

У столиці можна побачити примітний бронеавтомобіль, вперше представлений на Київському міжнародному автосалоні SIA ще в 1997 році, пише autocentre.ua.

На дорогах Києва засвітився інкасаторський бронеавтомобіль з двигуном Land Rover, який дебютував ще на Київському міжнародному автосалоні рівно 20 років тому. Автомобіль представила компанія «Ілта-Києва», на той момент офіційний імпортер Peugeot.

Машина для перевезення цінностей побудована на турецькому шасі марки Otokar і відрізняється досить цікавим, з похилими зовнішніми панелями кузовом. Бронеавтомобіль має повну масу 5,5 т і вантажопідйомність 1,5 т. У рух Otokar призводить 2,5-літровий турбодизель марки Land Rover, що розвиває 111 к.с. при 4000 об/хв.

Що ж стосується класу бронювання, то він може бути від легкого – захист від пістолетного патрона калібру 9 мм, то важкого – від автомата «Калашникова», і навіть від патрона стандарту НАТО. Представлений на SIA 1997 бронеавтомобіль має легке бронювання.

За скільки бронеавтомобіль Otokar продали в Україні невідомо, проте на виставці було заявлено, що машина з класом захисту від автомата «Калашникова» продавалася в Стамбулі на той момент за 45 тис. доларів.


Не пропустіть