“Автохами” заблокували смугу руху громадського транспорту (Фото)

У місті працюють окремі смуги для громадського транспорту, де встановлено відповідні дорожні знаки та нанесено на проїжджій частині спеціальну розмітку. Проте, сьогодні водії перетворили у місця безплатної паровки.

– Вільні смуги для руху громадського транспорту – це перший крок для впровадження політики сталої мобільності у Києві. Адже без ефективного громадського транспорту Києву не вирішити своїх транспортних проблем. Аби привабити увагу людей до громадського транспорту, ми маємо гарантувати пасажирам, що вони у найкоротший період часу дістануться з точки А у точку Б. Саме тому виникла необхідність виділення окремих смуг. Такий крок дає можливість вивести автобуси та тролейбуси з заторів та забезпечити комфортне і безперешкодне пересування містом для людей, які користуються громадським транспортом, – зазначають у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Наразі найпроблемнішими залишаються вулиці: Саксаганського, Антоновича, Васильківська, Жилянська. Тут автобуси, для яких ця смуга власне створена, чемно оминають припарковані автівки.

https://vechirniykiev.com.ua/


Не пропустіть