На українських дорогах помічено рідкісний американський фургон (Фото)

Цей легкий розвізний автомобіль досить рідкісний гість на українських дорогах, машина відрізняється ретро дизайном, хоча випускалася до 2011 року в Мексиці.

Якщо хто не здогадався, мова піде про легкий фургон Сhevrolet HHR, яких на українських дорогах лічені одиниці. Абревіатура в назві розшифровується як Heritage Higr Roof (c англ. «Спадкоємець високого даху»). Виявляється, машина зроблена в пам’ять легендарним вантажним фургонам Сhevrolet Panel Van середини 50-х.

Якщо ж говорити про сучасний Сhevrolet HHR, то над його зовнішністю в стилі ретро попрацював відомий дизайнер Брайан Несбітт – автор такого відомого авто як Pontiac PT Cruiser. Фургон Сhevrolet HHR дебютував в 2005 році в вантажопасажирському виконанні – із заскленими боковинами, а рік по тому – в чисто вантажному, з глухими бортами і дверцятами. Так, до речі, обидві кузовні версії – 5-дверні, з задньою відкидною кришкою багажника.

В Україні Сhevrolet HHR велика рідкість. Всі власники відзначають оригінальний дизайн, власне – це візитна картка машини. Кліренс в 16 см дозволяє впевнено почувати на наших дорога. Двигуни бензинові – 2,2 л (150 к.с.) і 2,4 л (175 к.с.). Коробка передач – 4-ступінчаста, автоматична. Привід – передній.

Водіїв приємно здивує низьку витрату палива фургона: на трасі – 6,2 – 7,0 л, а в місті – 10 – 11 л.

https://www.autocentre.ua/


Не пропустіть