На дні Бaйкaлy знайшли сотню автомобілів (Фото)

З дна Байкалу рятувальники підняли майже сотню автомобілів, трактор і літак.

В ході операції «Кришталева глибина», в рамках якої в озері шукають і піднімають затонулі потенційно небезпечні великогабаритні об’єкти, рятувальники МНС витягли на берег 92 автомобілі, 18 човнів і катерів, шість снігоходів, два мотоцикли, трактор, вертоліт і літак, йдеться на сайті відомства.

У більшості випадків виною утоплення стали самі водії, які необачно виїхали на тонкий лід. Як правило, це любителі зимової риболовлі і квапливі місцеві жителі.

Рятувальники виставляють попереджувальні знаки, проте більшість водіїв ігнорують їх. Як зазначається, лід на озері не скрізь і не завжди міцний.

Так, в «виловленої» машини виявили відеореєстратор. На ньому знято момент відходу під лід автомобіля з усіма членами сім’ї: «Значить вправо, вліво … стоп», – чути на записі реєстратора, потім автомобіль йде під воду, запис обривається. Тоді пасажири вижили всі, крім водія. Він не зміг вибратися з крижаних вод озера.

Всього ж в водах Байкалу за останні 15 років затонуло як мінімум 163 автомобіля, не кажучи вже про інших ТЗ, як снігоходи, мотоцикли та ін.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть